تعریف حقوقی کودک در مساله کودک آزاری:
با تصویب قانون حمایت از کودکان و نوجوانان که از مفاد پیمان نامه حقوق کودک الهام گرفته است، کلیه اشخاص زیر ۱۸ سال تمام شمسی، صرف نظر از جنسیت، کودک و نوجوان محسوب میشوند و بنابراین مشمول حمایتهای قانونی در برابر بزهدیدگی میگردند.
تعریف کودک آزاری:
کودک آزاری زمانی اتفاق میافتد که هر گونه فعل و یا ترک فعل قابل اجتناب، سلامت جسمی، روانی و عاطفی کودک را تحت تأثیر قرار دهد. (تعریف گیلمور)
تعریف جامع کودک آزاری:
هر گونه بدرفتاری فیزیکی و یا عاطفی، سوءاستفاده جنسی، غفلت یا رفتار همراه با بیتوجهی یا استثمار تجاری یا سایر انواع استثمار، که منجر به آسیب واقعی یا احتمالی به سلامت، بقاء، رشد یا کرامت کودک در زمینهی روابط یا مسئولیت، اعتماد یا قدرت شود.(تعریف سازمان جهانی بهداشت)
انواع کودک آزاری
بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی
- جسمی
- جنسی
- غفلت
- عاطفی
تعریف انواع کودک آزاری
جسمی: آزار فیزیکی رفتارهایی هستند که منجر به مصدومیتهای فیزیکی غیرتصادفی میشوند. این موارد شامل صدمه غیرتصادفی، تنبیه فیزیکی شدید (که میتواند شامل صدمه فیزیکی بشود یا نشود)، تهدید به صدمه فیزیکی، رفتارهای خطرناک به سمت کودک یا در اطراف کودک (پرت کردن شی، استفاده از سلاح) میباشند.
جنسی: کودک آزاری جنسی شامل موارد استفاده از کودک برای تحریک جنسی بزرگسالان، اغوا یا اجبار کودک به انجام فعالیت جنسی، تهیهی مطالب پورنوگرافی از کودکان، انجام فعالیت جنسی در حضور کودکان (مثال: پاتوق فحشا و…)، نشان دادن تصاویر پورن به کودکان، لذتجویی از کودکان همراه با دخول، لمس آلت تناسلی بدون دخول، تفخیذ و رابطه جنسی دهانی میباشد.
عاطفی: مواردی چون تحقیر کردن شدید، طرد نمودن،حبس کردن، محرومیت عاطفی، برخورد خشونت آمیز، آزارهای کلامی شدید، کنترل شدید و نامعقول، ترساندن، انتظارات نامناسب، اعمال خشونت علیه همسر در برابر چشمان کودک ازجمله مصادیق کودک آزاری روانی-عاطفی به حساب میآید.
غفلت: مصادیق آزار غفلت شامل عدم توجه به سلامت، عدم توجه به امنیت، عدم توجه به تحصیل کودک، غفلت نسبت به تغذیه، استثمار کودک، اعتیاد کودک یا مصرف مواد و ازدواج کودک میباشد. قصور در فراهم کردن درمانهای پزشکیلازم، عدم توجه به مسکن مانند: محل اسکان در خانه تیمی، پاتوق مصرف مواد یا فحشا، کارتنخوابی کودک و غیره ،عدم توجه به تحصیل، مانند: ترک تحصیل یا منع از تحصیل، استثمار کودک، مواردی مانند: فروش کودک، پخش مواد توسط کودک، تکدیگری کودک، زبالهگردی کودک، کار کودک (خصوصا بدترین اشکال کار کودک)
- جمعیت امام علی در سال ۱۳۹۶، با برگزاری سمینار ملی کودکآزاری به بررسی عوامل و پیامدهای کودکآزاری در سکونتگاههای فقیرنشین کشور پرداخت.
انواع کودک آزاری جنسی
دیداری:
- قرار دادن کودکان در معرض فیلم و عکس با محتوای جنسی
- دیده شدن کودکان توسط دیگران در حمام و توالت
- اجبار به مشاهده روابط جنسی
- نشان دادن اندامهای جنسی
شنیداری:
- شوخیها و جوکهای جنسی
- استفاده از الفاظ رکیک
- اجبار به شنیدن صدای رابطه جنسی
لمسی:
- لمس اندامهای خصوصی کودک
- انجام انواع دخول
- لمس اندامهای جنسی بزرگسال توسط کودک
بهرهکشی جنسی:
- ازدواج زودهنگام
- استفاده از کودکان در پورنوگرافی
- اجبار به فحشا
پیامدهای کودک آزاری
پیامدهای جسمی کودک آزاری:
- کبودی یا تغییر رنگ پوست
- جراحت
- خراشیدگی
- اختلال در رشد
- انواع سوختگی
- شکستگی
- نقص عضو
- توقف در رشد
- سوتغذیه
- انواع مریضی و زخمهای بهبود نیافته
- بیانرژی و خسته بودن کودک
- ظاهر رنگ پریده و بروز نشانههای اختلال تنش عضلانی
- چشمهای خسته و خواب آلود
پیامدهای روانی کودک آزاری:
- گوشه گیری
- اختلال رشد
- پرخاشگری
- تمایل به آزار جسمی دیگران
- تمایل به آسیب زدن به خود
- تمایل به آزار جنسی دیگران
- شبادراری
- ترس از دیدن جنس مخالف
- عدم پذیرش بلوغ در کودک
- ظاهر ناراحت، نگران و عدم اعتماد به نفس
- ضعف در روابط اجتماعی و کار گروهی
- اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی
- خودزنی
- حس آلوده بودن و آسیب دیده بودن
- بروز رفتار تحریکآمیز نامناسب با سن کودک
- لکنت زبان
- اقدام به خودکشی
- رفتار منفعلانه (جلوگیری از رویارویی با دیگران و سازگاری بیش از حد)
- دانش جنسی دقیق و جزیی نامناسب با رده سنی
- فرار از خانه و مشغول شدن به انجام بزه
- وجود ترسهای غیرمعمول (فوبیا)
- گرسنگی و تشنگی مفرد
- مشکلات مربوط به خواب
- اجتناب از برقراری رابطه جسمی و پاسخدهی
- ترس از والدین و یا دیگر بزرگسالان (کودک در برخورد با والدین خود نگران است)
- عدم رجوع کودک به خانواده (در هنگام نیاز به تضمین و پشتیبانی)
پیامدهای سواستفاده جنسی در کودکان:
- انتقال بیماریهای جنسی همچون سوزاک
- ایجاد عفونتهای مکرر مربوط به واژن در کودکان زیر ۱۲ سال
- وجود علائمی همچون درد، خونریزی و ترشحات زیاد در ناحیه واژن
- بروز رفتارهای جدی مرتبط با پریشانی روانی
- بروز اختلالات عاطفی
- بروز علائم ناشی از عدم کنترل در دفع ادرار و مدفوع
- بینظمی و اشکال در عادت ماهیانه
- سردردهای موضعی، درد در ناحیه شکم، و اغراق در هنگام بروز بیماریهای سادهتر
- درد در نواحی سینه، باسن، زیر شکم، رانها، ناحیه تناسلی و مقعد
- لباس زیر آغشته به خون و یا پاره شده
- احساس سختی و یا درد در حین نشست و برخواست
- احساس درد در هنگام دفع ادرار و مدفوع
- بلوغ زودرس و غافلگیر کننده
- بارداری، به خصوص در سنین اولیه نوجوانی
- بهداشت فردی ضعیف
- افزایش و یا کاهش وزن شدید در مدت زمان محدود
پیامدهای وجود آزار در نوزادان:
- نوزاد بسیار ساکت و یا بیتحرک (احتمال دادن متادون یا مواد مخدر به نوزاد)
- گریه و بیقراری بیش از حد نوزاد
- وجود کبودی، زخم و سوختگی در بدن نوزاد
پادکستهای جمعیت امام علی با موضوع کودک آزاری
جمعیت امام علی بر آن است تا روایتهای حقیقی و واقعی از موارد کودک آزاری در سکونتگاههای فقیرنشین را در قالب “پادکست قربانیان خاموش” به همراه بررسی آنها از ابعاد مختلفِ روانشناسی، جامعه شناسی، مددکاری اجتماعی، انسان شناسی، فلسفی، حقوقی و فرهنگی با کمک اساتید و صاحبنظران به تحلیل بنشیند.
تهیه کننده و اجرا:دبیرخانه مقابله با کودک آزاری جمعیت امام علی (ع)
اپیزود اول | کودک آزاری و کرونا
روایت الهه یکی از داوطلبان جمعیت امام علی از کودک آزاری جسمی و روانی در روزهای شیوع کرونا در منطقه رباط کریم. سرکار خانم ثریا عزیزپناه که سالیان بسیاری است در حوزه حقوق کودک فعال هستند با ما در مورد کودک آزاری ساختاری در جامعه امروزی در روزهای شیوع کرونا صحبت می کنند.
تاریخ انتشار : ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹
مدت: ۱۹ دقیقه
اپیزود دوم | وقتی پدر آزارگر شد
تحلیل دو فعال اجتماعی از پرونده قتل رومینا اشرفی: «لیلا ارشد» مددکار اجتماعی، فعال حوزه کودکان و زنان، موسس خانه خورشید، «زهرا رحیمی» مدیرعامل جمعیت امام علی (ع)
تحلیل کارشناسی «ثریا عزیزپناه» پژوهشگر و فعال حوزه حقوق کودک از پرونده آزار جنسی سه دختر توسط پدر خانواده در منطقه پاکدشت، به همراه روایت «شبنم» عضو داوطلب جمعیت امام علی از جزییات این پرونده و روند رسیدگی به آن
نقد و بررسی فیلم room به کارگردانی Lenny Abrahamson با موضوع محوری آزار جنسی و تبعات آن
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
مدت: ۳۱ دقیقه
بیشتر بخوانید:
- ندا، رویا و پریسا قربانیان «ویره»
- باز هم متهم گریخت؛ پرونده ناتمام یک کودک آزاری در ساری
- رویا نوزاد قربانی اعتیاد
- جواب آزمایش کودک: هروئین و شیشه هر دو مثبت!
- اعلام نتایج چند پرونده کودک آزاری در نشست رونمایی کتاب کودک آزاری در سکونتگاههای فقیرنشین
- خلاهای قانونی در حمایت از کودکان در مقابل کودک آزاری
- آمار موارد کودک آزاری در مناطق حاشیه
دیدگاه شما: دیدگاه یا تجربه شما حول معضل کودکآزاری و تعریف آن چیست؟
مشاهدات خودتان را از کودکآزاری با حفظ اصول مددکاری با ما در میان بگذارید. هنگام نام بردن از شهر یا روستا یا محله، اطمینان حاصل کنید که هویت کودکان آشکار نخواهد شد.
سلام و بسیار ممنون از این آگاهی رسانی
ای کاش در مورد “وقتی مادر و زنان اطراف آزارگر شدند” هم صحبت میکردید!
میخوام خیلی خلاصه بگم، به نقل از مطلب خود شما، نوعی از کودک آزاری میتونه شامل موارد زیر باشه:
انواع کودک آزاری جنسی:
دیداری:
قرار دادن کودکان در معرض فیلم و عکس با محتوای جنسی
دیده شدن کودکان توسط دیگران در حمام و توالت
اجبار به مشاهده روابط جنسی
نشان دادن اندامهای جنسی
با تعریف بالا متاسفانه تقریبا اکثر مادران و زنان در گروه آزارگران جنسی کودک قرار میگیرن! این مسأله بسیار مهمی هست که برعکس مهم قلمداد نمیشه و خیلی راحت از گذر میشه!
نیازی نیست تجربیات خودم رو عنوان کنم چون مطمئن هستم همگی از این دست تجربیات زیاد دیدیم و شنیدیم.
مادران و زنانی که با پوشش مراقبت و نگهداری از کودک حریم خصوصی کودک رو نقض میکنن و موجب آسیبهای جبران ناپذیر و بعضا ماندگاری در کودک میشن. این موارد خصوصا در مورد پسربچه ها بسیار زیاد به چشم میخوره و خوشبختانه اکثر دختربچه ها از این نوع آزارهای جنسی در امان هستن! من فقط به چند مورد اشاره میکنم ولی این فاجعه فراتر از اینهاست:
1- وقتی پسربچه به دنیا میاد کلا هیچ حریم خصوصی ای نداره و با اجازه معمولا مادر یا زنی که وظیفه مراقبت از اون رو داره همه میتونن اون رو برهنه تماشا کنن و حتی همه این اجازه رو به خودشون میدن که از پسربچه عکس و فیلم برهنه بگیرن
2- وقتی پسربچه ختنه میشه از انجام عمل تا آخر همه اجازه تماشا دارن و حتی دعوت میشن و حتی از این درد و زجر کشیدن پسربچه عکس و فیلم تهیه میشه و همواره تا آخر عمرش سوژه ای برای خندیدن دیگران خواهد بود و بعد بخاطر پوشیدن دامن باز هم مورد تمسخر جنسی قرار میگیره. حتما مشاهده کردین که زنهای دور و نزدیک و حتی زنان همسایه وقتی برای عیادت میان به مادر پسربچه میگن که میخوان آلت ختنه شده اون پسر رو ببینن و مادر هم بدون اهمیت دادن به حریم خصوصی و رضایت یا عدم رضایت (که البته در مورد پسربچه با توجه به سنین کم حتی رضایت هم قابل قبول نمیباشد) دامن پسربچه رو بالا میزنه تا بتونن آلت رو ببینن!
3- وقتی پسربچه برای تفریح کنار رود یا دریاست در بسیاری موارد مادران یا زنان آنها را برهنه کامل یا با شورت سفید نازک که دست کمی از برهنه کامل بودن ندارد به آب میفرستند و طبق معمول از این حالت عکس و فیلم تهیه میکنند. بعضی وقتها نداشتن لباس را بهانه این کار میکنند، بعضی وقتها نیز تصمیم یهویی برای شنا را، و کلا دلایل و توجیهات مسخره ای برای این کار می آوردند در صورتی که خوشبختانه همان مادران و زنان چنین کاری را در همان شرایط با دختربچه ها نمیکنند.
4- وقتی پسربچه ها به حمام میروند بعضی مواقع پیش می آید که برای پوشاندن لباس به آنها، پسربچه را به زن دیگری میسپارند تا این کار را انجام دهد.
5- من بارها شاهد بودم که پسربچه ها را برای حمام دادن به دختربچه هایی که فقط چند سالی بزرگتر از پسربچه هستند میسپارند، و مثلا این توجیه را می آورند که دختربچه قرار است مادر شود و باید یاد بگیرد! حتی مادری را میشناسم که دختربچه اش را خودش حمام داد ولی به دلیل واهی نداشتن وقت برای حمام دادن پسربچه و وقت آرایشگاه، پسربچه 8 ساله را به دختری 14 یا 15 ساله سپرد تا او را حمام بدهد.
6- وقتی مادر یا زنان مراقب و نگهدارند کودک میخواهند پوشک پسربچه ها را عوض کنند بدون اهمیت دادن به حریم خصوصی کودک پسر او را جلوی بقیه و خصوصا زنان دیگر به راحتی برهنه میکنند و بعضا به بهانه اینکه باد به پای بچه بخوره مدت زیادی او را عریان و برهنه نگه میدارند و در این فرصت اگر زن یا دختر دیگری بخواهد از آن پسربچه عکس یا فیلم برهنه بگیرد این اجازه را از طرف مادر یا آن زن خواهد داشت.
7- از پسربچه ها معمولا در حمام عکس و فیلم برهنه گرفته میشود. بهانه برای انجام این کار بامزگیهای پسربچه هاست ولی من مادری را سراغ دارم که با بهانه اینکه پسر 8 ساله اش عینک شنا در حمام زده بود از او فیلم برهنه از زوایای مختلف گرفته بود. با اینکه موضوع آن عینک شنا بود ولی کادر دوربین را عمدا به گونه ای تنظیم کرده بود که پاها و آلت پسربچه حتما در فیلم باشد. بعد هم بلافاصله از پسربچه ناآگاه خود خواست تا آن فیلم را برای مادربزرگ خود ارسال کند. بعد از آن هم دیگر خدا میداند تا چند دست این فیلم برهنه دست به دست خواهد شد و چه زمانی آسیب روانی به پسر وارد خواهد شد و بابت آن تحقیر و نمسخر جنسی خواهد شد.
جالب اینکه این الگوی رفتاری حتی بخاطر پیش زمینه اسلامی و مذهبی هم نیست زیرا با مطالعه ای که انجام دادم متوجه شدم احکام اسلامی هم در نگاه کردن به عورت کودکان فارغ از جنسیت پسر یا دختر، محرم یا نامحرم سختگیر است و تنها پدر و مادر را آن هم در شرایط خاص مجاز به دیدن یا لمس میداند. برعکس چیزی که زنها برای خودشان ساخته اند و خود را به همه محرم میدانند چنین چیزی وجود ندارد. به نظر میرسد که این الگوی رفتاری توسط زنان از نسلی به نسل بعدی منتقل میگردد.
پسربچه ها هم حریم خصوصی و کرامت انسانی دارند. لطفا دقیقا همانگونه که با دختربچه های خود رفتار میکنید با پسربچه ها نیز رفتار کنید.
لطفا آگاهانه یا ناآگاهانه آزارگر جنسی نباشید.
سلام وقتتون بخیر
چطور میتونیم به این بچه ها کمک کنیم آیا مرکزی هست که بشود با ساپورت کردن آنها کمی به این بچه ها کمک کرد
در مورد آزار هایی که کودکان میبینند و رنج هایی که متحمل می شوند ، خیلی وقتها ممکنه اگر رد آزار جسمی رو نبینیم و کودکمون هم یک کودک درونگرا باشه و از رنج هاش برامون صحبت نکنه ممکنه ازش غافل بشیم و حتی تصورش رو هم نکنیم که اون کودک زمان هایی که دور از ما هست چقدر بهش سخت میگذره.
میخوام از دختر نوجوانی به نام پریا بگم که یادگیری خیلی خوبی تو درسهایش داشت ولی اعتماد به نفسش اونقدر پایین بود که روی سطح یادگیریش هم تاثیر گذاشته بود.نه تمرکز کافی داشت نه اعتمادی به خودش برای یادگیری و پیشرفت.
پریا فوق العاده آرام و کم حرف بود.
هیچ وقت رفتارهای پرخاشگرانه از خودش نشان نمیداد و رفتارهاش مثل دخترهای نوجوان هم سن و سالش نبود. ما هم تمرکزمون رو فقط گذاشته بودیم روی بعد آموزشی و درسیش.
بعد از یک سال برای شناخت بیشتر محیط زندگی این دختر پای صحبت های مادرش نشستم و از مادرش شنیدم که زمانی که پریا به دنیا اومده بود پدرش انتظار تولد یک پسر رو داشت و وقتی متوجه شد فرزند تازه متولد شده اش دختر هستش به شدت ناراحت شد و تمام طول زندگی دخترش،تنها بی محبتی و خشم بود که از این پدر نصیب دخترش میشد.
مادر پریا میگفت همسرش کلا آدم بداخلاقی هست و به همین دلیل فضای خونه همیشه متشنج است. و این مسأله روی روحیه بچه هاش خیلی تاثیر گذاشته.
از همه بیشتر هم پریا که نه فقط بداخلاقی های پدر بلکه رفتار خشونتگرانه ی پدر رو هم تحمل میکند.
زمانیکه پریا ۱۰ سال داشت یک بار پدرش آنقدر عصبانی شده بود که گلوی پریا را به قصد خفه کردن دقایق زیادی فشار داده بود و چندین بار هم سر پریا را به دیوار کوبیده بود.
مادر پریا میگفت دخترش بعد از اون اتفاق تا مدتها سر درد داشت.
به دلایلی نامعلوم بعد از اون اتفاق ، پدر پریا تا مدتها دیگر آسیب جسمی به پریا وارد نکرد ولی از بداخلاقی ها و تندی ها و خشونت کلامیش در مواجهه با پریا کم نکرد.
بعد از شنیدن صحبت های مادر
تازه شروع به درک آرامی و درونگرایی پریا کردم و متوجه شدم که این دختر مشکلاتش به هیچ وجه کمتر از سایر دخترهای نوجوان خانه ایرانی نیست و رنج زیادی را تحمل میکند.
تنها تفاوتش با سایر نوجوانان خانه ایرانی، عدم ابراز مشکلاتش بود.
خواهر بزرگتر پریا ( باران )هم دختری بود که در ۱۱ سالگی به نام زده شده بود. و هم به دلیل فرهنگ خانواده و هم به نام زده شدنش اصلا اجازه ی خروج از خانه را نداشت.
خانه ای که اکثر مواقع فضای متشنجی به خاطر رفتار تند پدرش داشت.
باران دو سال بعد از پریا به خانه ایرانی آمد. بارها رفتیم خانه شان و با باران صحبت کردیم برای آمدنش به خانه ایرانی.
این دختر اینقدر در خانه مانده بود که از بیرون آمدن و تجربه جدید و فضای جدید می ترسید.
روزهای اول با یه دنیا ترس و خجالت پا به خانه ایرانی گذاشت.
باران هم مانند خواهرش پریا شخصیت فوق العاده آرام و درونگرایی داشت و از ظاهرش اصلا نمیشد به افکار و مشکلاتش پی برد.
یک بار ازش آدرس خونه شون رو پرسیدم و هر کاری کرد نتوانست آدرس خانه ای را که بیشتر از ۱۰ سال در آن زندگی کرده به من بدهد. نام کوچه و خیابانشون رو نمیدونست.
آدرس رو که پیدا کردم براش نوشتم و بهش دادم تا خودش هم یاد بگیره.
بیشتر از یک سال طول کشید تا اعتماد کرد و شروع کرد به صحبت.
اکنون مدت زیادیست که هر دو خواهر مشکلاتشون و آسیب هایی که دیده اند رو ابراز میکنند و در واقع قدم بزرگی برداشته اند برای بهبود شرایط زندگیشون.
آسیب هایی که کاملا پنهان و دور از چشم ما بود و ممکن بود هیچ گاه ما متوجه رنج ها و آزارهای جسمی و روحی که این دو خواهر دیده اند نشویم.
هرگونه آزاری جسمی، جنسی ، عاطفی و روانی و یا غفلت و نادیده گرفتن کودک و نیازهایش کودک آزاری است .
در زمینه آزار فیزیکی که به واقع از آن با عنوان کودک آزاری جسمی یاد میکنیم در سکونتگاه های فقیرنشین تا به اکنون و حتی در جامعه سنتی ما بخشی از تربیت کودکان به حساب می آمد. مضاف بر این در سکونتگاه های فقیر نشین به علت اعتیاد فراگیر و خصوصا مصرف مواد مخدر صنعتی، بسیاری از رفتارهای افراد ناخواسته و تحت تاثیر مواد است و کودکان قربانیان خاموش این رفتارهای ناخواسته و پرخطر که عموما از طریق والدین صورت میگیرد هستند. در یکی از همین سکونتگاههای فقیرنشین در شهر تهران،فاطیما ۱۱ ساله همراه خواهر ۸ ساله اش زندگی میکردند. زمستان ۹۳ بود که آنها را دیدیم.
فاطیما و خواهرش از ۷ صبح تا ۱۲ شب سر چهارراه دستفروشی می کردند شب که به خانه باز می گردند باید مبلغ قابل توجهی کار کرده باشند و مواد مخدر پدر را تهیه کرده باشند در غیر اینصورت زیر ضرب و شتم پدر که رد تسمه های آن را روی بدن کودکان مشاهده کردیم قرار می گیرند. اگر فاطیما و خواهرش لابلای کار اجباری هر روزه کمی کودکی یا به اصطلاح بازیگوشی کنند پدر سیگارش را روی صورت آنها خاموش خواهد کرد.
ابتدا که از کودکان در مورد رد تسمه ها و جای سوختگی با سیگار سوال کردیم پاسخ درستی ندادند. ماهها زمان برد تا با تعاملی که از طریق کلاسهای آموزشی و هنری و ورزشی با آنها داشتیم اعتمادشان را جلب کردیم و کودکان مجاب شدند که برای رهایی از وضعیتی که دارند به بهزیستی بروند. از آثار آزارها که روی صورت و بدن آنها بود عکس گرفتیم و برای اورژانس اجتماعی فرستادیم و همزمان بارها و بارها تماس گرفتیم و مورد را گزارش کردیم اولین پاسخی که دریافت کردیم این بود که از این موارد در میان این اقوام زیاد هست ما نمی توانیم یک به یک همه را رسیدگی کنیم.
مجددا تماس گرفتیم . زمان داشت می گذشت و اوضاع کودکان روز به روز بدتر می شد. نهایتا تنها اقدامی که از سوی اورژانس اجتماعی صورت گرفت بازدید سطحی از خانه کودک بود و از پدر که ما اورا در گزارش آزارگر معرفی کرده بودیم سوال کردند که گویا بچه های شما مورد آزار قرار میگیرند. پدر هم کتمان کرده بود و پس از آن سهل انگاری و اقدام غیراصولی ، خانواده به یکی از روستاهای شمال مهاجرت کردند، اما کودکطی تماس تلفنی با مددکار جمعیت از وضعیت خود خبر داد. خانواده مجددا به تهران بازگشتند. پس از دوماه پیرو گزارش های پیشین کودک را به صورت خود معرف به بهزیستی بردیم و در آن مرکز پذیرش شد اما صبح فردا همان روز مطلع شدیم که کودک مجددا به پدر که خود آزارگر بود تحویل داده شده است.
نهایتا با پیگیری های فراوان کودکان در یکی از مراکز بهزیستی پذیرش شدند و نامه ای مبنی بر عدم صلاحیت والدین در نگهداری کودکان به آن مرکز ابلاغ شد.