طرح‌ها و آیین‌های جمعیت امام علی (ع)

جمعیت امداد دانشجویی – مردمی امام علی (ع) از بدو تأسیس، فعالیت‌های مختلفی را برای کاهش معضلات اجتماعی طراحی و اجرا نموده است. در طی سالیان گذشته همواره رویکرد جمعیت در انجام فعالیت‌های اجتماعی خود،تلاش برای ترویج نگرشی عمیق به آیین‌ها و سنت‌های ملی و مذهبی موجود در جامعه و انطباق دستاوردهای آنها با نیازهای روز جامعه، برای کاهش معضلات اجتماعی بوده است؛ تا بتوان از مسیر سنت‌های دیرین در کنار حفظ مقدسات دینی و مذهبی و احترام به اصالت ملی، عالی‌ترین ره آورد را نصیب اجتماع و بخصوص قشر آسیب دیده اش نمود.

به عنوان مثال با کمی تفکر در مشی سرشار از فداکاری، همنوع دوستی و آزادگی حاکم در سپاه حسین ابن علی (ع) در واقعه‌ی کربلا و یادآوری بخشندگی، عدالت و یتیم نوازی مولای متقیان حضرت علی (ع) می‌توان گام‌های اندیشه و عمل را کمی فراتر از عادات مرسوم نهاد. یا در موسم نوروز و هنگامه‌ی نو شدن طبیعت می‌توان بر آن بود که با دستگیری از نیازمندان، به رسم پهلوانان این دیار کهن، نه فقط جامه‌ای نو بر تن که بافته‌ای از نور بر دل‌ها پوشاند؛ باشد که بیش از پیش به وظیفه‌ی امدادرسانی و دیگرخواهی در جامعه آگاه و عامل گردیم.

به طور کلی فعالیت‌های جمعیت امداد دانشجویی – مردمی امام علی (ع) را می‌توان در موارد کلی زیر خلاصه کرد:

  • برگزاری کلاس‌های «رهیافتی به درون»
  • اجرای آیین‌های مذهبی با تاکید بر اندیشه‌های عملی آنها
  • برنامه‌ریزی و تحقق بخشیدن به طرح‌های مختلف برای کاهش معضلات اجتماعی با تاکید بر مضامین دیگرخواهانه‌ی ملی و مذهبی موجود و گاهاْ رنگ باخته در جامعه
  • برگزاری جشنواره‌های فرهنگی
  • برگزاری سمینارها و همایش‌ها به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه و نیز فعالیت‌های کشوری و بین‌المللی با هدف گسترش اندیشه‌های بشردوستانه‌ی جمعیت در سایر شهرها و کشورهای جهان.

هم اکنون بسیاری از مردم، جمعیت امام علی را با طرح‌ها و آیین‌های اجتماعی‌اش می‌شناسند. نخستین طرح اجرا شده توسط جمعیت، تلاشی گروهی موسوم به «کوچه گردان عاشق» می‌باشد؛ طرحی که بعد از یک دهه فعالیت عاشقانه‌ی اعضای جمعیت، حال به یک آیین بدل شده است و  اکنون به صورت داوطلبانه توسط مردم مهرپرور میهن‌مان در سراسر کشور به اجرا در می‌آید.

از سایر آیین‌ها، طرح‌ها و جشن‌های مرسوم در سال‌های اخیر میتوان به موارد ذیل اشاره نمود: