گزارش جمعیت امام علی از سیل سیستان و بلوچستان در بهار ۱۳۹۸
۱ اردیبهشت؛ سیل سیستان و بلوچستان بهار ۹۸
بر اساس اطلاعات به دست آمده از معتمدین محلی سه روستا در حاشیهی رودخانه نیاتک تخلیه شده است. هر روستا در حدود۳۵ خانوار دارد و در حال حاضر در سولههای متروکهی شهرک صنعتی اسکان داده شدهاند. روز یکشنبه، ۱ اردیبهشت، در سمت شرق زابل یک سیلبند شکسته شده است. دو جاده از شهر هیرمند به زابل وجود دارد که هر دو جاده را آب برده و دسترسی قطع شده است. پل نیاتک شکسته شده است و نهرهایی که آب را به دریاچهی هامون میبرند پر هستند. شهرهای زابل، زهک، نیمروز و هامون در خطر سیل قرار دارند. جریان آب پل نهراب در ۵ کیلومتری زابل تا حد بسیار زیادی بالا آمده است. به سه روستای شهرستان هیرمند دو روز پیش اخطار تخلیه داده شده است ولی شهر هامون در حال حاضر مشکلی ندارد.
۴ اردیبهشت؛ سیل سیستان و بلوچستان بهار ۹۸
اعضای جمعیت امام علی از محل اسکان افراد آسیبدیده از سیل در نیاتک شهرستان هیرمند در سیستان و بلوچستان بازدید کردند و اعلام کردند که تامین اقلام مورد نیاز نوزادان و کودکان باید جز اولویتهای اول امدادرسانی باشد.
شناسایی و نیازسنجی از افراد ساکن در این کمپ، بازی با کودکان و نصب لامپ برای تامین روشنایی کمپ از جمله اقدامات جمعیت امام علی بوده است.
۵ اردیبهشت؛ سیل سیستان و بلوچستان بهار ۹۸
جادهی ارتباطیِ روستای نمرودی از توابع شهر هیرمند در سیستان و بلوچستان تخریب و روستا دچار آبگرفتگی شده و مزارع ذرت زیر آب رقته است.
گزارش اعضای جمعیت از محلهای اسکان مردم مناطق سیلزده در شهرستان هیرمند:
در شهرستان هیرمند در حال حاضر سه محل اسکان وجود دارد که کمپ شندل، کمپ مرکزی است. اولین کمپ از چهار روز قبل دایر شده، بعد از آن کمپ شماره دو شهید رجایی و کمپ شماره سه در شهرستان هیرمند برقرارگردیده است.
کمپ نیاتک در شهرستان زابل چهارمین کمپ مربوط به افراد درگیر سیل در هیرمند در این استان است.. خدمات پزشکی و سلامت روان درمحلهای اسکان زیرنظر ستاد علوم پزشکی ارائه میشود. جلسات شورای بحران نیز در این کمپ تشکیل میشود.
تا این لحظه کمپها فاقد حمام هستند. در کمپ شماره سه امکانات اولیهی حمام مهیا شده اما هنوز قابل استفاده نیست. خدمات روانشناختی، پزشکی، مامایی، تغذیه و بازی با کودکان در کمپها ارائه میشود.
در مجموع حدود ۵۰۰ خانوار تحت تاثیر سیل قرار گرفتند و ۳۵۶ خانوار (۱۷۱۷نفر) تا این لحظه در این کمپها اسکان داده شده اند و خدمات دریافت میکنند که البته این تعداد در حال تغییر است.
درروستاهایی که با تخریب جاده مواجهاند، خانوادهها در روستا مانده اند و در روستای خود خدمات دریافت میکنند.
تیم شناسایی جمعیت جهت نیازسنجی در هر چهار کمپ حضور یافتند. بازی با کودکان نیز در هر چهار کمپ توسط این اعضا انجام شد.
گزارش اعضای جمعیت از روستای «آبیل» شهرستان هیرمند
جادهی ارتباطی روستا بسته شده، تمام خانهها آسیب دیده و همچنین تمام زمینهای کشاورزی زیر آب رفته است.
یکی از اهالی روستای «آبیل» شهرستان هیرمند در حال پیدا کردن وسایل خانهاش از بین گل و لای و خاک دیوارهای فروریختهی خانهی خود است.
بازدید از روستای «داشک» از توابع شهرستان هیرمند:
این روستا کاملا تخلیه شده و همهی زمینهای کشاورزی زیر آب رفته است. جمعیت این روستا حدود ۶۰ خانوار است و تلفات جزیی دام در آن اتفاق افتاده است.
وضعیت این روستا پس از سیل از زبان اهالی روستا و افراد اعزامی جمعیت امام علی به شرح زیر است:
- تخریب خانهها
- زیر آب رفتن مزارع
- قطع شدن آب و برق منطقه
- عدم اخطار تخلیه به اهالی روستا
- عدم وجود علوفه برای دامها
۶ اردیبهشت؛ سیل سیستان و بلوچستان بهار ۹۸
گزارش اعضای جمعیت از روستای آبیل شهرستان هیرمند:
این روستا ۹۰ خانوار جمعیت دارد. تمام روستا دچار آبگرفتگی شده و راه دسترسی روستا قطع گردیده است. مردم در حال کمک برای بازسازی راه ارتباطی هستند.
گزارش اعضای جمعیت از روستای «ارگمیرجمال» شهرستان هیرمند:
این روستا از چهار طرف در آب محصور شده است. جادهی آن کاملا تخریب شده و تردد به روستا با قایق امکانپذیر است. خانههای روستا در حال حاضر سالم است. قسمتی از زمینهای کشاورزی زیر آب رفته است و تعدادی از طیور تلف شدهاند.
به دلیل این که خطر اب گرفتگی روستای «رنده سفلی» را تهدید می کرد تعدادی از خانوادههای این روستا در چادر و اتاقهای «ارگ میرجمال» ساکن شدند.
محل اسکان موقت یکی از اهالی روستاب آبیل از توابع شهرستان هیرمند در عکس زیر قابل مشاهده است.
این خانواده در بخش دیگری از روستا به نام دکل که در سمت دیگر جاده قرار دارد ساکن شدهاند.
برگرداندن وسایل منزل از بالای بام خانهها به داخل خانه به علت باد و طوفان، روستای بلوچآبیل شهرستان هیرمند
بازدید اعضای جمعیت از روستای «نظرگلهبچه» شهرستان هیرمند:
جاده تخریب شده و روستا در محاصرهی آب قرار دارد.
بازدید اعضای جمعیت از روستای «میرزاسارانی» و «محمدسارانی» شهرستان هیرمند:
این روستا در حال حاضر در محاصره آب قرار دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!