روز جهانی داوطلب
/0 دیدگاه /در خبر /توسط نیما مختاریانبه مناسبت روز جهانی داوطلب
امروز ۵ دسامبر #روز_جهانی_داوطلب است.
در این پادکست، داوطلبان جمعیت امام علی(ع) از چرایی فعالیت داوطلبانه خود، سخن میگویند.
کار داوطلبانه و توسعه اجتماعی
به مناسبت روز جهانی داوطلب
۱۴ آذر ۱۴۰۰
کار داوطلبانه در سراسر دنیا از اهمیت خاصی برخوردار است و بعنوان یکی از شاخصهای مهم مشارکت اجتماعی مردم مورد سنجش و توجه است. امروز فعالیت داوطلبانه در بسیاری از کشورهای دنیا، برگ زرینی در سوابق کاری افراد به حساب میآید و سازمانهای مردم نهاد به عنوان ارکان تحقق دموکراسی و خواست مردم در اجتماع، سازماندهی این حرکتهای داوطلبانه را بر عهده دارند.
در کشور ما نیز کم کم این مفهوم جایگاه پیدا کرده و دستکم در رشتههایی که با جامعه بیشتر ارتباط دارند، مشارکت در خدمات داوطلبانه امتیاز مثبتی به حساب میآید. گسترهی این فعالیت در بخشهای مختلف، متفاوت است. از کار کردن در کتابخانه و تلاش برای حفظ حیات وحش تا خدمات رسانی به یک کودک بی سرپرست و خدمت به بیماران و… اما آنچه اهمیت دارد، نوع نگاه رسمی به فعالیتهای داوطلبانه است.
برخلاف اصول مشارکت اجتماعی متاسفانه شاهد هستیم که داوطلبان برخی سازمانها تکریم و تشویق میشوند و گویی انحصارا به رسمیت شناخته میشوند، اما در بسیاری از سازمانهای مردم نهاد، داوطلب، نیرویی است که با نگاه امنیتی به وی نگاه میشود و مورد بازخواست و فشار قرار گرفته و حتی گاه کارش به زندان ختم میشود.
وقتی فردی کار داوطلبانه انجام میدهد به این معناست که نسبت به جامعه خود احساس تعلق دارد و به آینده جامعهای که در آن زیست میکند حساس است و از مرز خود محوری به فضای جمعاندیشی رسیده است. قلع و قمع این روحیه، گرچه به ظاهر در کوتاه مدت، منافع بخشی از حاکمان را تامین کند اما در دراز مدت لطمات جبران ناپذیری به افراد جامعه و چهارچوبهای اخلاقی و انسانی وارد مینماید و باعث انفکاک حکمرانان از مردم میگردد.
جمعیت امام علی (ع) به عنوان یکی از بزرگترین سازمانهای داوطلب پذیر که خوشنامی خود در خدمات رسانی را مدیون نیروهای اصیل، عاشق و خوش فکر خود در سراسر کشور است، ضمن تبریک این روز به همه انسانهای عاشق و دگرخواه، دست داوطلبین فداکار و ارزشمند خود را به گرمی میفشارد و امید دارد در فضای کار داوطلبانه، کمهزینه تر و مطلوب تر برای اعتلای ایران بتوانیم دست در دست هم بصورت داوطلبانه بکوشیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!