«به مناسبت روز جهانی صنایع دستی»
اشتغالزایی از طریق صنایع دستی، گامی به سوی کاهش فقر در مناطق محروم
بشر همواره در طول تاریخ برای تامین نیازهای اولیهی خود اقدام به ساخت ابزار و وسایلی از جنس طبیعت کرد. اولین دستساختههای او ابزار آلاتی برای شکار بودند. بعدها یک جانشینی به واسطهی اشتغال به کشاورزی و دامپروری، او را به فکر ساخت فراوردههای متنوع با کاراییهای مختلف انداخت. روحیهی زیباییشناسی بشر از همان آغاز زینتبخش این فراوردهها شد؛ و به این ترتیب روستاهای کوچکِ اولیه، زادگاه صنعت هنرهای دستی شدند.
امروزه هنرهای صناعی از مهمترین محصولات تولیدی هر کشوری است.
ایران با صنایع دستی شاخص و اصیل که همواره مظهر تمدن کهن و فرهنگ غنی این مرز و بوم بوده یکی از مهمترین قطبهای صنایع دستی در جهان به شمار میآید.
صنایع دستی علاوه بر نقش بهسزایی که در ثبت هویت یک ملت دارد به علت عدم نیاز به سرمایهگذاری کلان و پرخطر و نیز قابلیت گسترش در همهی مناطق دور و نزدیک کشور میتواند قوهی محرکهی اقتصاد کشور باشد. از مهمترین ویژگیهای صنایع دستی که میتواند کمک شایانی به رشد و توسعهی اقتصادی کشور بکند اتکا به مواد اولیهی داخلی و اغلب طبیعی است که در مقایسه با صنایع دیگر ارزش افزودهی بسیاری در پی خواهد داشت.
جمعیت امام علی که همواره تلاشش بر ایجاد رشد و توسعه در نقاط محروم کشور بوده، با ایجاد امکان تولید و فروش صنایع مختلف دستی در اقصینقاط ایران سعی بر کمک به مردم این مناطق و محلات حاشیه برای بهرهمندی از این هنر داشته است تا از این پتانسیل بالقوهی درآمدزایی برای ایجاد اشتغال در محلات استفاده کند.
عکس از سوزندوزیهای زنان در کارگاه کارآفرینی نورا
برند نورا یکی از برندهای صنایع دستی جمعیت امام علی است که پلی ارتباطی است میان زنان هنرمند بلوچ در دورترین و محرومترین نقاط کشور، از بلوچستان تا شهرری و مشهد، با دنیای مد در سرتاسر کشور.
کشور ما با تدوین یک برنامهی منسجم برای تولید و صادرات هنرهای بومی، این توانایی را دارد که از این همه تنوع در اقسام صنایع دستی، با کمترین سرمایهگذاری، قدم بزرگی در ایجاد اشتغال و بهبود کیفیت زندگی مردم مناطق محروم و همینطور رونق اقتصادی کشور بردارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!