به مناسبت روز جهانی کتاب کودک
کتاب منشا آگاهیست و آگاهی، کلیدواژهی رهایی از فقر
امروز مصادف با ۲ آپریل، روز جهانی کتاب کودک است. در سال۱۹۷۶ یلا لمپن، به عنوان پایهگذار دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان، انتخاب چنین روزی را پیشنهاد داد و سپس این روز که مصادف است با تولد هانس کریستیان اندرسون (نویسندهی مشهور کتابهای کودک و نوجوان) جهت افزایش فعالیتهای مرتبط با کتاب کودک و نوجوان برگزیده شد.
نگاهی به سیر کتاب کودک از ابتدا بر ما اذعان میدارد که در تمام دورههای بشری، کودکان با کتاب به دنیایی از آگاهی و بینش در جهت تکمیل شخصیت وجودی خویش گام برمیدارند.
مسالهای که در نظام آموزشی ما تا حدی مغفول است و استفاده از کتابهای برجستهی کودک و نوجوان و بهرهبردن از این ظرفیت عظیم جهت انتقال مفاهیم ارزشمند اخلاقی مانند مشارکت در اجتماع، همیاری در راستای توجه به اقشار ناتوان و … کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
آنچه در مورد کتاب و کتابخوانی کودکان میتوان اشاره کرد، نبود کتابخانههای کافی در مناطق محروم کشور است. خانوادههایی که به دلیل مشکلات اقتصادی و هزینههای گزاف صنعت چاپ، توان خرید کتاب برای کودکانشان را ندارند میتوانند از کتابخانههای عمومی برای این نیازمندی مهم فرزندانشان استفاده کنند؛
اما چه میزان از این نیاز در سراسر کشور تامین شده است؟
آیا با توجه بیشتر و سرمایهگذاری برای گسترش فرهنگ کتابخوانی در محلات حاشیه، به گسترش بیشتر آگاهی و به دنبال آن، زدودن چهره ناپسند فقر در این مناطق نمیتوان کمک کرد؟
به راستی که جواب این سوال را باید در میزان تاثیرگذاری کتاب بر فرهنگ یک جامعه مطالعه کرد.
کتاب کودک بیشک میتواند جوانانی برای آیندهی این سرزمین تربیت کند که بیش از پیش، متعهد و دغدغهمند نسبت به مسایل اجتماعی پیرامون خویش عمل میکنند.
نقاشی از چهرهی «هانس کریستین اندرسون» و کتاب معروفش با نام «جوجه اردک زشت»
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!