برای شهرهایی که با یک باران چند ساعته به زیر آب رفتند
25 آدر ماه چند ساعتی در خوزستان باران بارید. خبر پشت خبر بود که از آبگرفتگی بیمارستان و فرودگاه و خیابانها و کل شهر خبر میداد و ما هاج و واج مانده بودیم که در خوزستان چه خبر است که با یک باران این گونه مرکز این استان به زیر آب میرود و تبدیل به دریاچهای بزرگ میشود؟ برای نویسندهی این یادداشت که خودش اهل خوزستان است دلایل روشن است و فقط جهت یادآوری و گوشزد به مسئولین شهری و استانی این استان ثروتمند، اما کمبرخوردار، این یادداشت نوشته میشود.
در دو باران اخیر در خوزستان، محلات مختلف در شهر اهواز و سایر شهرهای این استان به زیر آب رفت. مسئولین هم برای اینکه کمکاریها و مسئولیتگریزیهای خود را توجیه کنند از آمار بالای بارش میگویند؛ انگار که بارشهای رگباری در خوزستان مسالهای جدید است و جنابشان اطلاعی در اینباره ندارند. بارشهایی که بعد از سیل بهار ۹۸، که همهی شهرهای خوزستان را درگیر خود کرد، حالا بسیار نگرانکننده شده و با خبر هر بارش، اخطارهای وقوع سیل هم داده میشود و کل شهرها را آب فرا میگیرد؛ اما دلایل این مساله در کجاست و مسئولین خوزستان در تمام این سالها در کجا کمکاری کردهاند؟
دلایل این سیلها و آبگرفتگیهای شدید را در خوزستان باید در سه مساله جست:
اهواز و سایر شهرهای خوزستان عموما فاقد سیستم فاضلاب شهری کارآمد هستند. به همین دلیل با یک باران چند ساعته هم شهر به زیر آب میرود و در آب غرق میشود. مسئولین محترم لطفا یک بار برای همیشه سیستم فاضلاب شهری را اصلاح کنند تا در زمان بارشها با وقوع فاضلاب معکوس، شاهد جاری شدن آب باران و فاضلاب در شهرها نباشیم. ما که تکنولوژی ساخت سد را داریم؛ فاضلاب که دیگر کاری ندارد آقایان!
لایروبی رودخانهها در خوزستان مدتهاست که معطل مانده و یکی از دلایل اصلی سیل خوزستان در بهار ۹۸ عدم لایروبی رودخانهها در تمام این سالها بوده. حالا حجم زیادی از لایروبی مانده که آقایان مسئول در خوزستان اصلا گویا قرار نیست سراغش هم بروند. زندگی مردم است که هر بار بر روی آب میرود و مشاهدهی این تصاویر هم تشری به وجدان مسئولین نمیزند تا برای این وضعیت فکری و عملی کنند. لطفا همین امروز این کار را شروع کنید. مردمانی که زندگیشان پیشتر بر آب رفته، دعایتان میکنند!
پیشروی در حریم رودخانهها یکی از دلایل دیگر وقوع سیل در خوزستان است. در شهر اهواز به روشنی در ساحل غربی این پیشروی غیرقانونی را میشود دید که برای گسترش پارک ساحلی، ساختن رستوران و منافع اقتصادی دیگر صورت گرفته. این مساله را در نقاط دیگر استان هم میشود دید. انسانها وارد حریم رودخانه شدهاند اما رودخانه حریم خودش را میداند و آن را پس میگیرد. ورود به حریم رودخانهها با ارائهی مجوزهای غیرقانونی و عدم نظارت دقیق صورت میگیرد. طبیعت اما به این مجوزها که تنها برای منافع اقتصادی صادر میشود وقعی نمینهد.
مسئولین شهری، استانی و کشوری لطفا برای این وضعیت اسفبار در خوزستان چارهای بیندیشند. مردم نمیتوانند هر شش ماه یک بار کل زندگیشان را از آب بیرون بیاورند. مردم همینطور هم در انواع فشارهای اقتصادی هستند. لطفا وظایفتان را انجام دهید تا با مسئولیتگریزیها و کوتاهیهای شما باری به بارهای مردم اضافه نشود. مردمانی که زندگیشان پیشتر بر آب رفته، دعایتان میکنند!
گزارش تصویری اعضای جمعیت امام علی اهواز از وضعیت خانهها و خیابانهای این شهر پس از چند ساعت بارندگی و وقوع سیلاب در ۲۵ آذر ۹۸؛ عکسها مربوط به محلات مندلی و کَمپلو میباشد.
جاری شدن فاضلاب در میان سیلاب، اهالی شهرهای خوزستان به خصوص کودکان را در معرض ابتلا به انواع بیماریها قرار میدهد.
وضعیت آبگرفتگی در خانهها و خیابانهای کوتعبدالله (شهر کارون)، در حاشیهی شهر اهواز، ۴ روز پس از باران چند ساعتهی ۲۵ آذر ۹۸
گویا پایانی بر بیتوجهیها به وضعیت مردم در این منطقه وجود ندارد و زندگی مردم همچنان در آب و فاضلاب غوطه میخورد.