زلزله آذربایجان غربی

گزارش تیم اعزامی جمعیت امام علی به مناطق زلزله‌زده در استان آذربایجان غربی

گزارش رابطین جمعیت امام علی از وضعیت مناطق زلزله‌زده‌ی استان آذربایجان غربی (۹۸/۱۲/۵)

۱- تقریبا به تمامی خانواده‌ها چادر داده شده.
۲- هیچ وسیله‌ی گرمایشی یا پتو توزیع نشده.
۳- هیچ توزیع غذایی به صورت ساختارمند از طرف نهادهای متولی انجام نشده است.

۴- در سطح شش هفت روستای این منطقه، هیچ خانه‌ای قابل اسکان نیست؛ به این صورت که خانه کاملا تخریب نشده ولی قابلیت اسکان هم ندارد.
۵- حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد کودکان و زنان به شهر یا روستاهای دیگر منتقل شده‌اند و کماکان زنان و کودکانی دیده می‌شوند که در چادرها اسکان دارند.

۶- روستاها در کوه‌پایه‌ها قرار دارند. به افراد بالای کوه‌پایه‌ها نسبت به خانه‌های کنار جاده، رسیدگی کمتری می‌شود.
۷- ابعاد بحران در حدی است که با برنامه‌ریزی صحیح می‌توان آن را مدیریت کرد.
۸- هیچ و تاکیدا هیچ برنامه‌ای برای مقابله با کرونا در این منطقه وجود ندارد؛ به طوری که نظامی‌های ساکن در محل، ماشین‌های گروه‌های امدادگر را نگه می‌داشتند و از آنها درخواست دستکش و ماسک می‌کردند.

 

گزارش تیم اعزامی جمعیت امام علی به مناطق زلزله‌زده در استان آذربایجان غربی (۹۸/۱۲/۷)

روستاهای گوگرد، مخین، کوتان آباد، گرناویک و میرعمر

به گزارش اعضای حاضر در منطقه، تخریب در همه‌ی روستاها به یک اندازه نبود. خانه‌های با بافت قدیمی‌تر که بیشتر شامل طویله و آغل‌ها می‌شد تخریب شده بودند و دیوار اکثر خانه‌ها ترک برداشته بود. همین امر سکونت در این خانه‌ها را غیرممکن می‌کرد؛ اما هلال‌احمر بین همه‌ی خانواده‌ها چادر توزیع کرده بود و اهالیِ خانه‌های تخریب شده و اکثر زنان و کودکان به شهرهای نزدیک خوی و سلماس منتقل شده بودند.

روستاها لوله‌کشی گاز نداشتند و بعد از زلزله، آب و برق مناطق هم قطع شده بود و این امر وضعیت بهداشتی منطقه را مختل کرده بود. این مساله با توجه به شیوع کرونا در سطح کشور می‌تواند مشکلاتی را در زمینه‌ی رعایت اصول بهداشتی برای مردم این مناطق ایجاد کند و مشکلات آنها را دوچندان نماید.

خوشبختانه این زلزله‌ تلفات جانی برای اهالی نداشته؛ اما آمار به دست آمده، خبر از بالا بودن تلفات دامی می‌دهد. نیروهای نظامی، بنیادمسکن و خانه‌ی بهداشت در منطقه مستقر بودند و برای حل مشکلات تلاش می‌کردند اما یکی از نکات قابل توجه در این زلزله، مشارکت و روحیه‌ی بالای مردمی برای کمک‌رسانی به زلزله‌زده‌ها حتی بیشتر از سازمان‌های متولی شده بود که با توزیع غذا، خوراک خشک، وسایل گرمایشی، بهداشتی و حمل و نقل سعی در امداد‌رسانی هرچه بهتر به مردم زلزله‌زده‌ی منطقه داشتند.

امید است این همدلی و همراهی در تمامی عرصه‌های سخت و آسان این مرز و بوم دیده شود.

 

وضعیت تخریب‌ها در روستاهای مخین، کوتان‌آباد و گرناویک در دهستان قطور از توابع شهرستان خوی، در بازدید اعضای جمعیت امام علی از این منطقه پس از زلزله

زلزله آذربایجان غربی زلزله آذربایجان غربی زلزله آذربایجان غربی زلزله آذربایجان غربی زلزله آذربایجان غربی

۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *