توسعهی علوم انسانی؛راهی برای مقابله با گسترش جنگها
در حالیکه در روزگار ما سرمایهگذاری در صنایع نظامی به شدت در حال گسترش است و کشورهای مختلف دنیا علم را با فشار حاصل از سرمایههای هنگفت و بودجههای سرسامآور در خدمت صنایع نظامی به کار گرفتهاند، اما همزمان علم در راستای کمک به ابنای بشر در گوشه و کنار دنیا توسط دانشمندان و اندیشمندان مختلف مورد توجه قرار میگیرد تا بشر را هر چه بیشتر از دو مساله برهاند: توسعهی اقتصادی با ابزار توسعهی صنایع نظامی در برخی مناطق جهان و عدم توسعهی اقتصادی و اجتماعی که متاثر از جنگها در مناطق دیگری از جهان است.
پرواضح است که حمایت از صنایع نظامی با بودجههای کلان (که یکی از دلایل بروز جنگها در نقاط مختلف دنیا به منظور رونق اقتصاد حاصل از این صنایع است.) بسیار قویتر از حمایت و بودجهای است که در خدمت صلح و توسعهی پایدار در جهان میشود. لذا باید به دنبال راههایی بود که تاثیرگذاری عواملی که هر چه بیشتر به بروز جنگ در کشورهای مختلف منجر میشود و ابزاری برای استفاده از تجهیزات و سلاحهای جنگی و رونق این بازار میشود را کاهش داد.
درگیریهای قومی و مذهبی، تعصبات فرهنگی و مذهبی و فقر از جمله عواملی هستند که توسل به آنها باعث بروز جنگ در کشورهای مختلف شده است. مسائلی که در بسیاری موارد از ضعف گسترش علوم انسانی در کشورهای درگیر جنگ حاصل میشود. توسعهی علم در حوزهی علوم انسانی خود یکی از راههایی است که میتواند تا اندازهای بر قدرت بودجههای کلان که در خدمت توسعهی صنایع نظامی در گوشه و کنار دنیا قرار میگیرد غلبه کند. نگاهی باز و آیندهنگر که چوب لای چرخ توسعهی علوم انسانی نکند در این راستا اجتنابناپذیر است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!