اساسنامه جمعیت امداد دانشجویی- مردمی امام علی (ع)
مجمع عمومی امنا
فصل اول – کلیات و اهداف :
ماده 1
نام سازمان مردم نهاد مورد نظر جمعیت امداد دانشجویی_ مردمی امام علی (ع) است که در این اساسنامه به لحاظ رعایت اختصار “جمعیت” نامیده می شود.
ماده 2
نوع فعالیت : کلیه فعالیت های جمعیت غیرسیاسی و غیرانتفاعی و غیردولتی بوده و در موضوع اجتماعی، با رعایت کامل قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران و این اساسنامه فعالیت خواهد نمود.
ماده 3
محدوده فعالیت جمعیت در سطح ملی است.
ماده 4
محل : مرکز اصلی جمعیت در استان : تهران -شهرستان تهران به نشانی : خیابان مولوی، بعد از میدان اعدام، نرسیده به چهارراه شاپور، کوچه قفلسازان، پلاک 3 واقع است و در صورت لزوم میتواند پس از کسب مجوز از مرجع صدور پروانه برابر مقررات در سایر نقاط داخل یا خارج کشور شعبه یا دفتر نمایندگی ایجاد نماید.
ماده 5
تابعیت : جمعیت تابعیت جمهوری اسلامی ایران را دارد و کلیه اعضای آن التزام خود را به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اعلام می دارند.
ماده 6
مدت فعالیت جمعیت از تاریخ تاسیس به مدت نامحدود می باشد.
ماده 7
دارایی اولیه جمعیت اعم از منقول و غیر منقول مبلغ 20000000 ریال می باشد که از سوی هیأت موسس تماماً پرداخت شده و در اختیار جمعیت قرار گرفته است.
ماده 8
هیأت موسس جمعیت اشخاصی هستند که برای تهیه مقدمات تشکیل قیام نموده و بعد از تاسیس تحت عنوان موسس مسئولیتی نخواهند داشت.
ماده 9
اهداف جمعیت عبارتند از:
الف) کلیات
1- تحقیق و پژوهش و ارائه راهکار، پیرامون معضلات اجتماعی مرتبط با گروههای هدف جمعیت شامل معضلات کودکان معارض قانون، کودکان فراری، کودکان آسیب دیده از اعتیاد و بد سرپرست، خانواده های محروم و بی بضاعت، زنان سرپرست خانوار ، زنان و دختران آسیب دیده از آسیب های اجتماعی، کودکان کار و خیابان، کودکان محروم از تحصیل، کودکان فاقد اوراق هویت و مسائل پیش روی کودکان مبتلا به بیماریهای صعب العلاج و خانواده های آنها بدون در نظر گرفتن ملیت، قومیت، نژاد و مذهب برای دستیابی به استانداردهای زندگی بالاتر.
2- ترویج اندیشه ها و سیره ی عملی حضرت علی (ع) و اولیای الهی و مصلحان اجتماعی، در عشق به همنوعان، یتیم نوازی و فقیرنوازی و اجرای طرح های نمادین و فراگیر در مراسم و مناسبت های ملی و مذهبی در سراسر کشور و نیز سایر کشورهای مسلمان.
3- امدادرسانی به نیازمندان سراسر جهان از نظر مادی و معنوی و توانمند سازی ایشان.
4- امدادرسانی در هنگام حوادث غیرمترقبه از قبیل سیل، زلزله و… در هر نقطه از جهان.
5- ترویج فرهنگ خیرخواهی، نوعدوستی و دگرخواهی درمیان انسانها.
6- تعریف استانداردهای قابل قبول در ارتباط با نحوه، میزان و مکان های خدمات رسانی به نیازمندان.
7- نظارت بر رعایت حقوق کودکان و انجام اقدامات قانونی به عنوان شخصیت حقوقی جهت احقاق حقوق کودکان
8- مشارکت و ایفای نقش نظارتی در تدوین سیاستهای کلان و تاثیرگذار بر منافع گروههای هدف و نظارت بر حسن اجای انها و ارائه راهکارها و پیشنهادات بهبود بخش در این زمینه
ب) روش اجرای هدف
1- برگزاری سمینارها، کنفرانس ها و سخنرانی ها در سطح ملی و بین المللی در ارتباط با معضلات اجتماعی به ویژه موارد اشاره شده در اهداف در چهارچوب قانون ها و مقررات کشور.
2- تعریف و اجرای پروژه های پژوهشی در راستای تحقق بند یک اهداف فوق الذکر.
3- برگزاری طرح ها و آیین های فرهنگی-اجتماعی در مناسبت های مقتضی با مشارکت عمومی جامعه و با هدف خدمت رسانی به گروههای هدف جمعیت، نظیر برگزاری طرح های آیینی نظیر کوچه گردان عاشق درشبهای قدر در جهت کاهش گرسنگی جسمی و روحی در جامعه، طفلان مسلم در محرم جهت حمایت از کودکان و نوجوانان معارض قانون، آئین صفای سعی در ماه ذی الحجه جهت حمایت از زنان سرپرست خانوار، آئین شام عیاران در شام غریبان عاشورا، آئین فاطیما در ایام فاطمیه، آئین کعبه کریمان در میلاد امام علی (ع)، طرح تدریس عشق در طول سال و همیاری ماه در جمعه اول هر ماه
4- جمع آوری لیست و اطلاعات خانواده های محروم و بی سرپرست (شناسایی نیازمندان در سراسر جهان)
5- کمک به افراد شناسایی شده در محدوده امکانات و تعاریف در زمینههای زیر:
الف) تامین مواد غذایی مورد نیاز خانواده های محروم
ب) توسعه و اشتغال و ایجاد بسترهای مناسب برای فرصت های شغلی برای مددجویان و راه اندازی و تجهیز مشاغل خانگی و محل هایی برای کار جهت خانواده های تحت پوشش.
ج) ارتقاء سطح سلامت گروههای هدف از طریق آموزش، اقدامات پیشگیرانه و ارائه خدمات بهداشتی-درمانی
د) توسعه فضاهای آموزشی برای افراد تحت پوشش، دانشجویان و اساتید
ه) افزایش توانمندی های مددجویان و مددکاران توسط آموزش های علمی – فرهنگی و هنری و مهارتی به آنها و ارائه مدلها و الگوهای امدادرسانی و کمک به محرومان برای افرادی که در سراسر جهان در زمینه های مشترک در داخل و خارج کشور؛ و ارائه الگو و مدل در زمینه مقابله با آسیب های اجتماعی و تبادل این الگوها و روش ها با مراکز دانشگاهی، سازمان های دولتی، بین المللی و سایر سازمان های غیر دولتی در داخل و خارج از کشور
6- ارائه خدمات فنی و تاسیساتی برای واحدهایی نظیر خانه های ایرانی، بیمارستان، کارگاه های اشتغال، حمام و مسجد در مناطق مورد نیاز.
7- جذب کمک های مردمی برای ایجاد زیر ساخت ها و تقویت خدمات مددکاری با شناسایی و جذب خیرین، برگزاری نمایشگاه ها، بازارچه ها و کنسرت ها در داخل و خارج از کشور
8- چاپ کتب و نشریات به صورت داخلی یا عمومی پس از طی مراحل قانونی و نیز استفاده از وبسایت و سایر فضاهای مجازی جهت ترویج اندیشه ها و روش های بکارگرفته شده و سایر محصولات فرهنگی- هنری جهت ارتقاء وضعیت کودکان تحت پوشش و با مشارکت آنها.
9- ارائه خدمات آموزشی و کمک آموزشی به کودکان بازمانده از تحصیل و حمایت حقوقی از کودکان بی هویت و بدون شناسنامه، همچنین ارائه مشاوره های روانی و حقوقی به گروههای هدف، در مواقع نیاز با هماهنگی ادارات ذیربط
10- پیگیری وضعیت کودکان و زنان آسیب دیده و مورد آزار با همکاری نهادها و سازمانهای ذیربط.
چنانچه اجرایی نمودن مواردی از اهداف نیازمند کسب مجوز از دستگاه خاصی باشد اقدام پس از کسب مجوز صورت میگیرد.
فصل دوم : ساختار
ماده 10
ارکان جمعیت عبارتند از :
1- مجمع عمومی 2- هیئت مدیره 3- بازرس
ماده 11
وظایف مجمع عمومی مؤسس :
1- انجام اقدامات اولیه برای تاسیس جمعیت؛
2- تهیه و طرح اساسنامه و تصویب آن؛
3- انتخاب اعضای هیأت امنا؛
4- انتخاب اولین مدیران و بازرسان؛
تبصره 1- اکثریت لازم جهت تشکیل مجمع عمومی مؤسس در بار اول با حضور نصف بعلاوه یک اعضا بوده. درصورت عدم حد نصاب اکثریت لازم، در بار دوم با حضور یک سوم اعضا رسمیت خواهد یافت.
تبصره 2- تصمیمات مجمع عمومی مؤسس با اکثریت دو سوم آراء حاضرین با تایید مرجع صدور پروانه و دستگاه تخصصی اتخاذ و رسمی می شود.
ماده 12
مجمع عمومی عادی متشکل از کلیه اعضای هیأت امنا که به تعداد 11 نفر تشکیل و عالیترین مرجع تصمیم گیری است که به صورت عادی یا فوق العاده تشکیل می شود.
ماده 13
چنانچه ادامه همکاری هر یک از اعضا هیأت امنا به علل فوت، عزل و یا استعفا غیرممکن شود، هیأت امنا شخص واجد شرایط و مورد اعتماد دیگری را با رای اکثریت نسبی اعضا بعنوان عضو هیأت امنا انتخاب می نماید.
ماده 14
مجمع عمومی عادی هیأت امنا سالانه در اسفند ماه تشکیل خواهد شد. جلسه با حضور نصف به علاوه یک اعضا در بار اول رسمیت یافته و با حضور هر تعداد از اعضا در بار دوم تشکیل و رسمی خواهد بود.
تبصره 1- اکثریت لازم جهت اتخاذ تصمیم مجمع عمومی عادی نصف به علاوه یک آراء حاضرین در جلسه رسمی مجمع می باشد مگر در خصوص انتخاب مدیران یا بازرسان که با اکثریت نسبی خواهد بود. درصورتی که در دعوت نخست، اکثریت حاصل نشد، جلسه دوم به فاصله 10 (ده) روز تشکیل و با هر تعداد از اعضای حاضر، جلسه رسمیت خواهد یافت.
تبصره 2- مجمع عمومی هیأت امنا ممکن است به صورت فوق العاده در هر زمان به تقاضای هیأت مدیره یا بازرس (ها) یا یک پنجم اعضاء هیأت امنا در صورتی که هیأت مدیره یا بازرس ظرف مدت 20 روز به درخواست اعضا مبنی بر تشکیل مجمع عمل ننماید، تشکیل می گردد.
تبصره 3- دعوت برای مجمع عمومی عادی از طریق دعوت (کتبی- تلفنی) صورت می پذیرد.
ماده 15
وظایف مجمع عمومی عادی امنا :
1- انتخاب اعضای هیأت مدیره و بازرسان (اصلی و علی البدل) ؛
2- استماع و رسیدگی به گزارش هیأت مدیره و بازرس (ها) ؛
3- تعیین خط مشی کلی جمعیت؛
4- بررسی و تصویب یا رد پیشنهادهای هیأت مدیره؛
5- تعیین عضو جانشین هیأت امنا؛
6- تصویب ترازنامه و بودجه جمعیت؛
7- تعیین روزنامه کثیرالانتشار جهت درج آگهی ها و دعوتنامه ها؛
8- عزل اعضای امنا، هیأت مدیره و بازرسان.
ماده 16
مجمع عمومی فوق العاده با شرایط زیر تشکیل خواهد شد :
1- با درخواست اکثریت اعضای هیأت مدیره یا بازرس؛
2- با درخواست یک پنجم اعضای امنا؛
تبصره 1- دعوت برای مجمع عمومی فوق العاده کتبی بوده و حداقل 10 (ده) روز قبل از تشکیل آن به اطلاع اعضا امنا خواهد رسید.
تبصره 2- اکثریت لازم جهت تشکیل مجمع عمومی فوق العاده بار اول همان شرایط مجمع عمومی عادی می باشد و در بار دوم با حضور بیش از یک سوم اعضای امنا تشکیل می گردد.
تبصره 3- تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده با تصویب دو سوم اعضای حاضر در جلسه معتبر خواهد بود.
ماده 17
وظایف مجمع عمومی فوق العاده :
1- تصویب تغییرات اساسنامه؛
2- بررسی و تصویب یا رد انحلال جمعیت؛
3- تغییر در میزان سرمایه؛
4- انحلال قبل از موعد؛
5- هرگونه تغییر در ماهیت؛
ماده 18
جلسات مجامع عمومی امنا توسط هیأت رئیسهای مرکب از یک رئیس، یک منشی و دو ناظر اداره می شوند.
تبصره 1- اعضای هیأت رئیسه نباید از بین کاندیداهای هیأت مدیره و بازرسان باشند و با اعلام قبولی نامزدی خود در مجمع عمومی، انتخاب خواهند شد.
تبصره 2- رئیس هیأت مدیره، رئیس هیأت رئیسه مجمع عمومی خواهد بود مگر اینکه موضوع عزل یا انتخاب هیأت مدیره باشد.
ماده 19
هیأت مدیره : جمعیت دارای هیأت مدیره ای مرکب از 5 نفر عضو اصلی و 2 نفر عضو علی البدل خواهد بود.
تبصره 1- جلسات هیأت مدیره با حضور بیش از نصف اعضا رسمیت یافته و تصمیمات متخذه با اکثریت آراء حاضرین معتبر خواهد بود.
تبصره 2- شرکت اعضای هیأت مدیره در جلسات آن ضروریست و غیبت هر یک از اعضا بدون عذر موجه و بدون اطلاع قبلی تا دو جلسه متوالی یا 4 جلسه متناوب در حکم استعفای عضو غایب خواهد بود.
تبصره 3- دعوت از اعضای هیأت مدیره باید حداقل 2 روز قبل از تشکیل جلسه به صورت قانونی انجام پذیرد.
ماده 20
در صورت استعفا یا فوت یا سلب شرایط از هر یک از اعضای هیأت مدیره یا بازرس عضو علی البدل برای مدت باقیمانده هیأت مدیره یا بازرسی بجای عضو اصلی انجام وظیفه خواهد نمود.
در صورتیکه تعداد هیأت مدیره یا بازرس به هر دلیل کمتر از تعداد اعضای اصلی شود و ورود اعضاء علی البدل نیز موجب تکمیل آن نشود مجمع عمومی حسب مورد به صورت عادی یا به صورت فوق العاده جهت تکمیل تعداد باقیمانده اعضا برگزار خواهد گردید.
ماده 21
هیأت مدیره علاوه بر جلساتی که بطور مرتب و حداقل هر ماه 2 بار تشکیل می گردد. بنا به ضرورت با دعوت کتبی یا تلفنی رئیس یا نایب رئیس تشکیل جلسه فوق العاده خواهد بود.
تبصره: نحوه تشکیل جلسه فوق العاده بموجب آئین نامه داخلی است که به تصویب هیأت مدیره خواهد رسید.
ماده 22
اعضای هیأت مدیره در اولین جلسه ای که بعد از انتخاب شدن تشکیل می دهند از بین خود یک نفر رئیس و یک نفر نایب رئیس و یک نفر خزانه دار انتخاب خواهند نمود، حدود اختیارات آنها را اساسنامه یا آیین نامه ای که به تصویب مجمع عمومی امنا خواهد رسید مشخص می نماید.
تبصره 1- هیأت مدیره در هر موقع می تواند افراد فوق الذکر را از سمت های مذکور عزل کند.
تبصره 2- هیأت مدیره در صورت لزوم می تواند سمتهای دیگری برای سایر اعضا هیأت مدیره تعریف نماید.
ماده 23
هیأت مدیره برای مدت 2 سال انتخاب خواهند شد. انتخاب مجدد هیأت مدیره برای دوره های بعدی بلامانع بوده همچنین هیأت مدیره موظف است حداکثر 3 ماه قبل از پایان تصدی خود از مجمع عمومی عادی امنا به منظور انتخابات هیأت مدیره جدید دعوت نماید. هیأت مدیره قبل از درج آگهی موظف است دستور و زمان برگزاری مجمع را به تأیید مرجع صدور پروانه برساند و حداقل ده روز قبل از پایان تصدی خود نتیجه انتخابات را به مراجع ذی ربط و ذی صلاح اعلام نماید.
ماده 24
هیأت مدیره نماینده قانونی جمعیت بوده و وظایف و اختیارات آن در چارچوب اساسنامه بشرح ذیل می باشد : حفظ و حراست اموال منقول و غیرمنقول، رسیدگی به حسابها، پرداخت دیون و وصول مطالبات، اجرای مصوبات مجامع عمومی، افتتاح حساب در بانکها طی انجام تشریفات قانونی، تعقیب جریانات قضایی و اداری و ثبتی در کلیه مراحل قانونی در محاکم، تعیین حکم و تعیین وکیل و عزل آن، قطع و فصل دعاوی از طریق سازش(مصالحه) و در صورت اقتضاء تفویض و واگذاری تمام یا قسمتی از اختیارات خود به هر شخص دیگر اعم از حقوقی یا حقیقی با حق توکیل و سایر وظایفی که بر اساس اساسنامه به هیأت مدیره واگذار گردیده. به طور کلی هیأت مدیره می تواند هر اقدام و معامله ای را که ضروری بداند در مورد نقل و انتقال اموال منقول که مستلزم تصویب مجمع عمومی میباشد پس از تصویب مجمع به نام جمعیت انجام دهد.
تبصره 1- جز درباره موضوعاتی که به موجب مفاد این اساسنامه اخذ تصمیم و اقدام درباره آنها در صلاحیت خاص هیأت امنا است، هیأت مدیره کلیه اختیارات لازم برای اداره امور مشروط به رعایت حدود اهداف و اساسنامه را دارا می باشد.
تبصره 2- هیأت مدیره پس از تصویب می تواند در انجام معاملات و یا پرداخت هزینه های جاری جمعیت تا مبلغ 1000000 ریال بدون تصویب مجمع عمومی رأساً اقدام نماید.
ماده 25
مجمع عمومی عادی امنا 1 نفر را بعنوان بازرس اصلی و 1 نفر را بعنوان بازرس علیالبدل برای مدت یک سال انتخاب خواهد نمود.
ماده 26
هیأت مدیره از بین خود یا خارج یک نفر را به سمت مدیرعامل انتخاب نموده و حدود اختیارات و مدت تصدی و حق الزحمه او را تعیین می نماید.
تبصره: مدیرعامل نمی تواند در عین حال رئیس هیأت مدیره باشد مگر با تصویب سه چهارم آراء حاضرین اعضای مجمع عمومی.
ماده 27
بازرس میتواند در هر موقع هرگونه رسیدگی و بازرسی را درمورد عملیات جمعیت انجام داده و اسناد و مدارک و اطلاعات مربوطه را مطالبه کرده و مورد رسیدگی قرار دهد و در صورت لزوم تقاضای تشکیل جلسه فوق العاده مجمع عمومی را بنماید.
ماده 28
هیأت مدیره، مدیرعامل و بازرسان تا زمانیکه جانشین آنها از سوی مجمع عمومی انتخاب نشده اند در مسئولیت خود باقی خواهند بود.
ماده 29
اشخاص ذیل نمی توانند بعنوان بازرس انتخاب شوند :
1- کسانی که به علت ارتکاب جرم و به موجب حکم قطعی دادگاه از حقوق اجتماعی کلاً و یا بعضاً محروم شده باشند؛
2- مدیران و مدیر عامل؛
3- اقربای سببی و نسبی مدیران و مدیرعامل تا درجه سوم از طبقه اول و دوم؛
4- همسر اشخاص مذکور در بند2.
تبصره : انتخاب مجدد بازرسان بلامانع است.
ماده 30
وظایف بازرس بشرح ذیل است :
1- بررسی کلیه اسناد و اوراق مالی و تهیه گزارش برای مجمع عمومی امنا؛
2- مطالعه گزارش سالانه هیأت مدیره اعم از مالی و غیرمالی و تهیه گزارش عملکرد برای اطلاع مجمع عمومی؛
3- گزارش هرگونه تخلف هیأت مدیره از مفاد اساسنامه به مجمع عمومی امنا؛
4- اظهار نظر کتبی درباره صحت صورت دارایی، عملکرد و مطالب و اطلاعاتی که هیأت مدیره و مدیران در اختیار مجمع عمومی گذاشته اند؛
5- سایر وظایفی که اساسنامه و قوانین و مقررات موضوعه به عهده بازرس قرار داده است.
تبصره: بازرس می تواند بدون داشتن حق رأی در جلسات هیأت مدیره شرکت نماید.
ماده 31
مدیرعامل بالاترین مقام اجرایی جمعیت است و در حدود اختیاراتی که از طرف هیأت مدیره و اساسنامه به وی تفویض می گردد نماینده جمعیت محسوب شده و از طرف جمعیت حق امضا دارد.
تبصره 1- عزل مدیر عامل از اختیارات هیأت مدیره باشد که باید مستند و مدلل باشد.
تبصره 2- اگر مدیرعامل عضو هیأت مدیره باشد دوره مدیریت عاملی او از مدت عضویتش در هیأت مدیره بیشتر نخواهد بود، لیکن انتخاب مجدد او طبق مقررات این اساسنامه بلامانع می باشد.
تبصره 3- کلیه اسناد و اوراق بهادار و تعهدآور با امضای مدیرعامل و خزانه دار و در غیاب خزانه دار با امضای رئیس هیأت مدیره و با مهر جمعیت معتبر خواهد بود.
ماده 32
مدیرعامل مجری مصوبات مجمع عمومی و هیأت مدیره بوده و دارای اختیارات و مسئولیتهای ذیل می باشد:
1- نمایندگی قانونی در مراجع رسمی و نهادها و در برابر اشخاص حقیقی و حقوقی؛
2- استخدام و عزل و نصب کارکنان در حدود ضوابط و مصوبات و با تصویب هیأت مدیره؛
3- نگهداری دارایی، اموال، حسابها، اسناد و دفاتر؛
4- اعمال اختیاراتی که بصورت موردی یا مقطعی از جانب هیأت مدیره به وی تفویض شده باشد؛
5- ارائه پیشنهادهای لازم در زمینه گسترش، بهبود و هماهنگی در فعالیتهای جمعیت به هیأت مدیره جهت ارائه به مجمع عمومی؛
6- تهیه پیش نویس ترازنامه، بودجه، خط مشی و گزارش سالیانه جهت بررسی هیأت مدیره و ارسال به مجمع عمومی؛
7- تهیه پیش نویس آئین نامه های مورد لزوم جهت طرح و تصمیم گیری درهیأت مدیره؛
8- نظارت و ایجاد هماهنگی در فعالیت شعب، نمایندگیها و دفاتر؛
9- پیشنهاد برگزاری جلسه مجمع عمومی فوق العاده با ذکر علل موجه برای تصویب به هیأت مدیره؛
10- انجام سایر وظایف و اختیاراتی که طبق اساسنامه و قوانین و مقررات مربوطه به مدیرعامل محول شده یا بشود.
ماده 33
حقوق و مزایای مدیرعامل بوسیله هیأت مدیره تعیین می شود.
در صورتیکه مدیرعامل از اعضای هیأت مدیره نباشد بدون داشتن حق رأی می تواند در جلسات هیأت مدیره شرکت نماید.
ماده 34
مدت مأموریت مدیرعامل از مدت مأموریت هیأت مدیره تجاوز نخواهد کرد و تغییر یا تجدید انتخاب او نیز بلامانع است به هر صورت مدیرعامل در صورت انقضا مدت مأموریت موظف است تا تعیین جانشین وظایف محوله را انجام دهد.
فصل سوم : بودجه و مواد متفرقه
ماده 35
بودجه جمعیت از طریق ذیل تأمین می شود.
الف) هدیه، اعانه و هبه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از داخلی و خارجی و دولتی و غیردولتی.
ب) وقف و حبس.
پ) وجوه حاصل از فعالیتهای انجام شده در چارچوب موضوع فعالیت، اهداف و اساسنامه سازمان و این آئین نامه.
ماده 36
درآمد و هزینه های جمعیت در دفاتر قانونی ثبت و شرح آن حداکثر تا دو ماه پس از پایان هر سال مالی به مراجع ذیربط ارایه خواهد شد.
تبصره 1- هیأت مدیره مکلف است کلیه درآمدهای حاصله سالانه را مطابق اساسنامه صرف اهداف و وظایف نماید و چنانچه وجوهی مازاد بر هزینه های جمعیت موجود است در حساب مخصوصی بنام جمعیت نزد یکی از بانکهای رسمی ایران نگهداری نماید.
تبصره 2- سال مالی جمعیت منطبق با سال شمسی بوده و همواره به پایان اسفند ماه ختم می شود به استثناء سال مالی اول که از بدو تأسیس لغایت اسفندماه همان سال خواهد بود.
تبصره 3- مکاتبات رسمی جمعیت با امضای مدیرعامل صورت می پذیرد.
تبصره 4- کلیه مدارک، پرونده ها و مکاتبات در دفتر مرکزی نگهداری می شود.
تبصره 5- مصوبات و صورتجلسات هیأت مدیره در دفاتر مخصوص بترتیب تاریخ ثبت و به امضای اعضای ذیربط خواهد رسید.
ماده 37
هیأت مدیره مکلف است هرگونه تغییر یا اصلاح اساسنامه را به مرجع صادرکننده پروانه فعالیت اعلام نماید و درصورت موافقت مرجع صدور پروانه به تصویب مجمع عمومی رسانده و نتیجه آن را برای انجام تشریفات اداری ثبت، به مرجع صدور پروانه اعلام نماید.
ماده 38
هیأت مدیره مکلف است محل جمعیت و تغییرات بعدی آن را به مرجع صادر کننده پروانه فعالیت اعلام نماید.
ماده 39
جمعیت دارای سربرگ، مهر و یا آرم مخصوص خواهد بود که متن آن با تصویب هیأت مدیره و برابر مقررات تهیه خواهد شد. هیأت مدیره مکلف است نمنه سربرگ، مهر و آرم تهیه شده را به مرجع صادرکننده پروانه فعالیت و ثبت شرکتها ارسال نماید.
تبصره- هیأت مدیره در حفظ و حراست از مهر و آرم مسئولیت قانونی دارد.
ماده 40
انحلال : در صورت انحلال جمعیت مجمع عمومی فوق العاده حداقل 3 نفر را بعنوان هیأت تصفیه انتخاب و این هیأت موظف خواهد بود پس از رسیدگی به حسابها و تصفیه بدهی ها و وصول مطالبات باقیمانده و تعیین دارایی مسلم اعم از منقول و غیر منقول دارایی جمعیت را به تصویب مجمع عمومی فوق العاده برساند. هیأت مذکور موظف است نتیجه را به مرجع صادرکننده پروانه فعالیت ارائه نماید.
تبصره 1- مجمع عمومی فوق العاده موظف است دارایی سازمان را پس از انحلال که با نظارت مرجع صدور پروانه به یکی از سازمانهای مردم نهاد با موضوع فعالیت مشابه تعیین می گردد، واگذار نماید.
تبصره 2- تصفیه امور مربوط بر طبق مفاد اساسنامه و قوانین موضوعه صورت خواهد پذیرفت.
تبصره 3- هیأت تصفیه از بین خود یک نفر را بعنوان مدیر تصفیه انتخاب می نماید.
تبصره 4- مدیر تصفیه موظف است یک نسخه از گزارش را به مرجع صدور پروانه و ثبت شرکتها ارائه نماید.
ماده 41
چنانچه فعالیتهای مندرج در اهداف این اساسنامه نیازمند کسب مجوز خاص از سایر دستگاه های دولتی باشد، جمعیت موظف است نسبت به کسب مجوز مورد نظر اقدام نماید.
ماده 42
مواردی که در این اساسنامه پیش بینی نشده است بر اساس آئین نامه ذیربط تأسیس و فعالیت سازمانهای مردم نهاد و عمومات قانون تجارت عمل خواهد شد.
ماده 43
این اساسنامه مشتمل بر 3 فصل و 43 ماده و 34 تبصره در جلسه مورخ ……………….. مجمع عمومی فوق العاده به تصویب رسید.