احمدآباد مستوفی
معضلات منطقه
همه معضلات اجتماعی موجود در منطقه احمدآباد مستوفی را می توان ناشی از فقر فرهنگی و فقر مالی دانست. با این حال، کودکان این منطقه بیشتر درگیر ۴ معضل زیر هستند:
محرومیت تحصیلی
علی رغم اینکه طرح فرمان، برای تسهیل آموزش فرزندان مهاجر، در کل کشور اجرا شد، اما اجرای این طرح در منطقه احمدآباد مستوفی با چالش های اساسی مواجه بوده است. شاید اصلی ترین چالش پیش رو در اجرای طرح مذکور در این منطقه را بتوان کمبود فضای آموزشی عنوان کرد.
با این حال، در صورت برطرف شدن مشکل کمبود فضاهای آموزشی، باز هم شمار زیادی از کودکان از تحصیل باز خواهند ماند. چرایی این مساله را باید با حساسیت بیشتری دنبال کرد. کبر سنی کودکان و امکان پذیر نبودن تحصیل آنان در کنار سایرین، پیگیری نکردن خانواده ها برای انجام امور دفتری قبل از ثبت نام، روزهای محدود اعلام شده برای دریافت برگه حمایت تحصیلی (کارت آبی) و بسیاری از موانع دیگر، همه و همه در کنار هم باعث شده که جمعیت کودکان محروم از تحصیل با در نظر گرفتن مهاجرت های متعدد، روز به روز بیشتر شود.
کار اجباری و زباله گردی کودکان
برای پی بردن به وجود کودکان کار، نیازی به یافتن کارگاه های زیرزمینی نیست. دقایقی در خیابان های منطقه قدم زدن، برای دیدن انبوه کودکان با سوابق شغلی چند ساله کافیست. کودکانی که به جای تحصیل، به کار کردن وادار شده اند و از اوان کودکی عرق ریخته و هیچوقت طعم شیرین کودکی و بازی هایش را نچشیده اند.
کار کودکان در این منطقه را می توان به دو دسته کلی تقسیم کرد، دسته اول کودکان زباله گرد و دسته دوم، کودکانی که به سایر مشاغل همچون کارگری ساختمان و کارگاه های تولیدی روی آورده اند.
اما آنچه بیشتر مایه نگرانی است، وضعیت اسفبار کودکان زباله گرد منطقه است. اغلب این کودکان برای تامین هزینه های خانواده به اجبار از طرف سرپرستان خود، از سنین پایین به کار گماشته می شوند و ساعت های بسیاری را به تفکیک دستی و جمع کردن آن ها می پردازند. کیسه بر دوشانی کوچک که در ازای دریافتی ناچیز در معرض صدمات و آسیب های جبران ناپذیر بسیاری قرار دارند. این کودکان به واسطه تماس مستقیم و مداوم با انواع زباله ها، در معرض بیماری های بسیار خطرناک و گاه ناشناخته عفونی قرار می گیرند.
این کودکان از نظر تحصیلی عموما در وضعیت مناسبی قرار ندارند. عده ای به ناچار ترک تحصیل کرده اند تا بتوانند ساعات بیشتری به کار بپردازند، عده ای هم از همان ابتدا به دلایل متعدد مدرسه نرفته و بیسواد مانده اند و مابقی هم علیرغم حضور در مدرسه، به علت مشغله های کاری پیشرفتی نداشته و مورد سرزنش اطرافیان قرار می گیرند.
ناگفته نماند که در بررسی های به عمل آمده در شناسایی های طرح کعبه کریمان -با محوریت برآورده ساختن آرزوهای کودکان زباله گرد- به تفاوت های قومی در نگرش به مساله کار کودکان و نوع آن، پی برده شد. به این معنی که قومیت های مختلف مهاجرین نسبت به مساله کار اجباری کودکان و بالاخص زباله گردی، دیدگاه های متفاوت و گاه متضادی را دارند.
ازدواج اجباری کودکان
ازدواج زودهنگام کودکان، که به صورت غیر مستقیم، تبعات فراوانی که در پی دارد، از دید تمامی سازمان های بین المللی حقوق بشر اعم از سازمان ملل متحد ، یونیسف و … به عنوان یک معضل در جوامع بشری امروز شناخته می شود.
همه روانشناسان بر این عقیده هستند که دوران کودکی یک انسان به جهت ماهیت سازندگی و تکامل یافتگی بی مثالش، نباید به بهانه علل دیگری، تباه شود و یک کودک باید در دوران کودکی از اولیه ترین حقوق خود برخوردار باشد و فرصت این را داشته باشد تا با بروز خود در این دوران، زمینه برای شکل گیری شخصیت فردی و اجتماعی اش فراهم شود. ازدواج زودهنگام از جمله موانع رشد کودک تلقی شده و عاملی بازدانده برای تکامل شخصیتی او محسوب می شود.
مشکلات درمانی
شاید مهمترین عامل در گستردگی مشکلات درمانی حاد بین مردم منطقه را باید در فرهنگ زندگی و عادات نادرست آنها جست. علاوه بر این عدم بهره مندی اکثریت غالب مهاجرین از خدمات بیمه ای درمان و در دسترس نبودن پزشکان و امکانات زیرساختی درمان، به طور قابل توجهی بر حجم این مشکلات می افزاید. کودکان بسیاری از سوتغذیه رنج می برند. دختران اغلب با بیماری های زنان دست و پنجه نرم می کنند و پسران هم به واسطه کار زباله گردی گرفتار بیماریهای عفونی هستند.
چالش ها
مافیای زباله یکی از اصلیترین چالشهای خانه ایرانی احمدآباد در راه مبارزه با زباله گردی کودکان است. همچنین، حضور قومیتهای مختلف افغانستانی خود از دیگر چالشها است. قومیتهای مختلف، فرهنگ و رفتار و آداب و رسوم مختلفی دارند. این تفاوتها، باعث چالشهای زیر شده است:
• ارتباط با معتمدین خانوادهها
• حضور پسرها در باندهای خلافکاری
• بیانگیزگی نوجوانان
• زنان سرپرست خانوار
همان طور که اشاره شد، اینها تنها بخشی از مشکلات و معضلات اجتماعی کودکان این منطقه است. معضلات پیچیدهای همچون کودکان بدون مدارک هویتی، بدسرپرستی والدین به جهت اعتیاد، کودک آزاری و همسر آزاری از جمله مشکلات شایع دیگری است که باید برای حل آنها، اقدام صورت گیرد.

معرفی تیم های خانه ایرانی احمد آباد مستوفی
اعضای داوطلب خانه ایرانی احمدآباد مستوفی
اعضای خانه ایرانی احمدآباد مستوفی مانند تمام مراکز دیگر جمعیت امام علی (ع) داوطلبینی هستند که اکثر آن ها را دانشجویان تشکیل داده اند. داوطلبین خانه ایرانی احمد آباد مستوفی هر یک با توجه به توان و علاقه خود در قسمتهای مختلف همکاری می کنند. همکاری در تیم های مختلف خانه ایرانی احمد آباد مستوفی فرصت یادگیری و کسب تجربه را برای داوطلبین فراهم آورده است.
به علاوه داوطلبین میتوانند تخصص و تجربیات خود را نیز با توجه به نیاز مددجویان، منتقل کنند یا از آن ها در موارد مورد نیاز، استفاده نمایند. بنابراین همکاری با خانه ایرانی احمد آباد مستوفی و به صورت کلی تر، انجام کارهای داوطلبانه، یک فرصت برد- برد برای مددجو و مددکاران و داوطلبین خواهد بود.
بخش های فعال خانه ایرانی احمدآباد مستوفی
در حال حاضر، فعالیت های خانه ایرانی احمدآباد مستوفی در پنج بخش کلی خلاصه می شود:
- آموزش: فعالیت های آموزشی خانه ایرانی احمدآباد مستوفی در سه بخش ورزش، هنر و آموزش های درسی خلاصه می شود. مددجویان علاوه براینکه با یادگیری این مهارت ها، فرصت های آینده خود را بهبود می بخشند، می توانند علاقه و استعداد واقعی خود را نیز در این راه پیدا نمایند.
- درمانی: در حال حاضر، فعالیت های درمانی خانه ایرانی احمد اباد مستوفی مربوط می شود به دو بخش پزشکی و مددکاری. با توجه به مشکلات موجود در این منطقه، وجود این دو بخش در خانه ایرانی احمدآباد مستوفی الزامی است.
- کارآفرینی: یکی از راهکارهای مناسب برای رفع معضلات موجود در منطقه، کارآفرینی و اشتغالزایی است. تیم کارآفرینی خانه ایرانی احمدآباد مستوفی سعی دارد با ایجاد مدلی مناسب، راهکاری مطمئن برای رفع معضلات اقتصادی خانوادهها پیدا کند.
- روابط عمومی: بخش روابط عمومی خانه ایرانی احمدآباد مستوفی با هدف معرفی و امورات بیرونی خانه، تشکیل شده است. این قسمت متشکل از سه تیم روابط عمومی، تولید محتوا و تبلیغات است.
- امورات داخلی: آخرین بخش مربوط به قسمتهای مدیریتی و امورات داخلی خانه از قبیل تدارکات، منابع انسانی، مالی و مستندات است.
آموزش خانه ایرانی احمداباد مستوفی
به صورت کلی میتوان چشمانداز و اهداف تیم آموزش و در مفهوم عامتر، هدف آموزش خانه ایرانی احمدآباد مستوفی را به صورت زیر خلاصه و بیان نمود:
- افزایش مهارت کودکان در زمینههای درسی، اجتماعی. ایجاد بستر مناسب برای علایق و تواناییهای کودکان.
- ایجاد اتحاد و همدلی میان کودکان
- تعریف کلاسهای مناسب مرتبط با سن و شرایط هر کودک
- ارتباط مناسب با کودک و گزارش موارد مهم به تیم مددکاری
- تعریف کلاسهای مناسب برای ارتباط با کارآفرینی
- پیگیری تحصیلی کودکان
در حال حاضر کلاسهای سوادآموزی مادران، زبان انگلیسی، خلاقیت/ نقاشی، مهارتهای زندگی، کتابخوانی، قصهگویی، نویسندگی، کلاسهای تقویتی درسی، سفالگری، تئاتر، عکاسی و کامپیوتر در بخش آموزش در حال برگزاری است. علاوه براین، کلاس کاراته و فوتبال نیز برای پسرهای خانه ایرانی احمدآباد مستوفی در حال برگزاری است. در ادامه آلبوم تصاویر کلاسهای درسی خانه ایرانی احمدآباد مستوفی نمایش داده میشود.
حضور کودکان در مسابقات دارت، مسابقات کاراته، همچنین کسب مدال بین المللی و کشوری کاراته توسط دختران نوجوان خانه ایرانی، کسب مدال منطقهای دارت توسط کودکان خانه ایرانی از دستاورد های برگزاری این کلاس ها در خانه ایرانی احمد آباد مستوفی است
در حال حاضر ۸۰ کودک در خانه ایرانی احمدآباد مستوفی مشغول تحصیل هستند.
کارآفرینی خانه ایرانی احمداباد مستوفی
کارآفرینی خانه ایرانی احمد آباد از اردیبهشت ۹۸ فعالیت خودرا آغاز کرده است. به صورت کلی میتوان چشمانداز و اهداف تیم کارآفرینی و در مفهوم عامتر، هدف کارآفرینی و اشتغال خانه ایرانی احمد آباد مستوفی را به صورت زیر خلاصه و بیان نمود:
- الگوسازی از میان مادران و دختران منطقه هدف و دادن روحیه خودباوری اقتصادی برای تولید محصول و ارزش افزوده
- نقش تسهیلگری در توانمندسازی اقتصادی مادران، دختران و پسران منطقه هدف و کمک به خروج آن ها از معضلات موجود احتمالی اعم از کار کودک و زباله گردی کودک و ازدواج کودک و کودک آزاری و ….
- آگاه سازی عمومی در منطقه هدف و بطور کلی جامعه، در رابطه با معنای صحیح کارآفرینی اجتماعی با ایجاد نمونهای کوچک و موفق از آن و همچنین ارتقا و تعمیم آن به فضای کلی جامعه به عنوان یک سیستم موفق برای پیشبرد اهداف تعیین شده
خانه ایرانی احمدآباد مستوفی در حال حاضر دفترچههایی چاپ میکند که بر روی جلد آن، نقاشیهای کودکان که خروجی کلاسهای درسی آنان است، نقش بسته است. تولید این محصول کمک شایانی به روحیه کودکان مشارکتکننده نموده و باعث شده است فرایند بهبود مشکلات روحی ناشی از معضلات موجود در منطقه، تسهیل شود.
همچنین کلاسهایی برای دختران نوجوان با مهارت گلدوزی و قلاببافی برگزار شد. پسران نوجوان نیز با هدف خروج از چرخه کار اجباری کلاس هایی در بخش سوزن دوزی با هدف تولید بند دوربین و کیف داشته اند.
خانه ایرانی احمد آباد مستوفی را دنبال کنید
میتوانید از طریق شبکههای اجتماعی زیر، خانه ایرانی احمد اباد مستوفی را دنبال کنید.
از هم اکنون داوطلب خانه ایرانی احمد اباد مستوفی شوید
شما هم تمایل دارید با خانه ایرانی احمدآباد مستوفی همکاری نمایید؟
برای همکاری با خانه ایرانی احمدآباد مستوفی می توانید هم اکنون فرم داوطلبی را پر کنید. همچنین در صورت تمایل می توانید با روابط عمومی خانه ایرانی احمدآباد مستوفی به شماره ۰۹۳۵۷۲۲۸۸۷۹ تماس بگیرید.
آدرس: تهران، آزادگان جنوب، احمدآباد مستوفی، خیابان ولیعصر جنوبی، کوچه شهید شجاعی، خانه ایرانی احمدآباد مستوفی
مسیر دسترسی به خانه ایرانی احمدآباد مستوفی از تهران
برای حضور در خانه ایرانی احمدآباد مستوفی از تهران میتوانید خود را به میدان آزادی برسانید. از آنجا میتوانید سوار تاکسیهای اسلامشهر- احمدآباد شوید و در وسط مسیر، بعد گذشتن از خیابان بسیج، در خیابان لالههای پنجم (تابلوی شام مهتاب) از تاکسی پیاده شوید. از آنجا بعد از حدود ۱۰ دقیقه پیاده روی، به خانه ایرانی احمدآباد مستوفی میرسید.
همچنین از میدان آزادی میتوانید به ابتدای خیابان سعیدی جنوب رفته و بعد از اتوبوسهای اسلامشهر، سوار اتوبوس احمد آباد مستوفی شوید. از راننده بخواهید شما را در ابتدای خیابان شهید خورشیدی پیاده کند. از آنجا میتوانید بعد از حدود ۵ دقیقه پیاده روی، به خانه ایرانی احمدآباد مستوفی برسید. برنامه حرکت اتوبوسهای احمدآباد مستوفی از میدان آزادی به صورت زیر است.
در صورتی که خودروی شخصی داشته باشید یا بخواهید از تاکسیهای آنلاین استفاده نمایید نیز رفت و آمد به خانه ایرانی احمدآباد مستوفی بسیار راحت است و میتوانید بدون دردسر، به این محل مراجعه کنید.
مسیر دسترسی به خانه ایرانی احمدآباد مستوفی از اسلامشهر
برای حضور در خانه ایرانی احمدآباد مستوفی از اسلامشهر، میتوانید به میدان نماز رفته و از ضلع شمالی میدان، سوار تاکسیهای احمدآباد مستوفی شوید. برای برگشت نیز میتوانید از چهارراه ولیعصر احمدآباد مستوفی، سوار تاکسیهای اسلامشهر شده و در میدان نماز پیاده شوید. مسیر دسترسی از اسلامشهر با خودروی شخصی یا تاکسی آنلاین نیز بسیار ساده است و میتوانید بدون هیچ دغدغهای، به خانه ایرانی احمدآباد مستوفی مراجعه نمایید.
شما اونجا فقط به بچه های ایرانی درس میدین؟ براتون فرقی داره ایرانی یا غیر ایرانی بودن؟
برای ما کودک، کودک است. تفاوتهای نژادی، قومیتی، مذهبی، رنگ پوست و ….. در فعالیتهای ما هیچ تاثیری ندارد. ذات پاک کودکان، گناهی ندارد و تنها معیار ما، معضلاتی است که به کودک رنج میدهد.
همه میگن فعلا یکم سر و وضع خودمون رو بهبود ببخشیم بعد میریم سراغ کار داوطلبانه، من میگم اگه میخواین سر و وضعتون بهبود بخشیده بشه و حس کنین در زندگیتون به خواستههاتون رسیدین، فعالیت داوطلبانه کنین. فعالیت تو خونه ایرانی احمدآباد سرآغاز مجموعهای از حس و حال خوب تو زندگی بوده برای من
خانه ای پر از صفا و عشق و معرفت….❤