معرفی جمعیت امام علی (ع)

تاریخچه جمعیت امام علی

جمعیت امداد دانشجویی – مردمی امام علی (ع) یک سازمان مردم‌نهاد، کاملا مستقل، غیرسیاسی و غیردولتی می‌باشد. جمعیت امام علی (ع) از سال ۱۳۷۸ فعالیت خود را آغار کرده و در سال ۱۳۸۴ به صورت رسمی با شماره ۱۹۰۶۱ به ثبت رسیده است و هم‌اکنون فعالیت‌های خود را با مجوز رسمی از وزارت کشور دنبال می‌کند.

جمعیت امام علی (ع) همچنین در سال ۱۳۸۹ با ثبت مقام مشورتی خاص و در سال 1397 با عنوان مقام مشورتی عام در سازمان ملل متحد و عضویت در شورای امور اقتصادی – اجتماعی این سازمان بین‏‌المللی، به‌ عنوان یکی از سازمان‌های فعال در زمینه کاهش معضلات اجتماعی در سطح بین‌‏المللی معرفی گردیده است.

این جمعیت در دانشگاه‌های صنعتی شریف و تهران دارای دفتر رسمی می‌باشد و در سایر دانشگاه‌های تهران و شهرستان‌‏ها نزدیک به ۱۰،۰۰۰ عضو فعال دارد. اعضای جمعیت در سال ۱۳۸۴ نخستین دفتر رسمی مردمی خود را در جنوب شهر تهران و در محلۀ مولوی بازگشایی کردند و نام خانه ایرانی را بر آن نهادند تا نمادی باشد از قدمی بزرگ برای آبادانی ایران توسط دانشجویان ایرانی.

این جمعیت در حال حاضر ۴۴ مرکز شامل، یک دفتر روابط عمومی، ۴۳ خانه ایرانی و نمایندگی فعال در ۱۶ استان کشور از جمله در شهرهای تهران (محله‌های مولوی، خاک سفید، دروازه غار، لب خط، فرحزاد و شهرری)، شیراز، مشهد، تبریز، اصفهان، کرمان، بوشهر، کرمانشاه، ساری، گرگان، کرج و… دارد.

تمامی افراد دچار معضلات اجتماعی اعم از فقر و اعتیاد، کودکان کار و خیابان، زنان سرپرست خانوار، کودکان دچار بیماری‌های خاص، دختران آسیب‌دیده و کودکان معارض قانون و بزه‌دیده تحت پوشش برنامه‌های جمعیت هستند.

مأموریت جمعیت امام علی (ع) رسیدن به جهانی استوار بر پایه‌ی عدالت و صلح با نگاه ویژه به افراد در معرض آسیب خصوصاً کودکان می‌باشد. در همین راستا در حدود 6100 کودک در سراسر کشور در خانه‌های ایرانی تحت پوشش خدمات جمعیت امام علی هستند تا فردا روزی بتوانند چهره و نام محله خود را تغییر دهند.

جمعیت امام علی به تقویت مشارکت عمومی به‌ویژه حضور فرهیختگان در سیاست‌های اجتماعی و بازخوانی آیین‌ها و مناسبت‌های ملی- مذهبی در جهت ارتقاء وضعیت اجتماعی و انسانی در جامعه معتقد است.

معنای لگوی جمعیت امام علی

اعضای جمعیت

اعضای جمعیت امداد دانشجویی – مردمی امام علی (ع) را بیش‌تر دانشجویان، فارغ‌التحصیلان و اساتید دانشگاه‌ها تشکیل می‌دهند و در کنار آنان در بخش مردمی جمعیت، مردم نیکوکار بیشتر به عنوان خیر در جمعیت فعالیت می‌کنند. اکثریت نیروهای انسانی فعال جمعیت، دانشجویان دانشگاه‌ها هستند و در حال حاضر جمعیت امام علی (ع) با بیش از 10000 عضو دانشجویی که در طرح‌های مختلف جمعیت فعالیت می‌کنند، بزرگ‌ترین سازمان دانشجویی فعال در زمینه معضلات اجتماعی در کشور می‌باشد. اعضای این جمعیت در تهران از دانشگاه‌های تهران، شریف، امیرکبیر، خواجه نصیرالدین طوسی، علم و صنعت، شهید بهشتی، علامه طباطبایی، شهید عباسپور، آزاد تهران جنوب، آزاد تهران مرکز، آزاد شرق، آزاد غرب، آزاد مرکزی، آزاد علوم تحقیقات، پیام نور و … می‌باشند. تمامی اعضای فعال در جمعیت داوطلب هستند و به صورت داوطلبانه به فعالیت های اجتماعی می‌پردازند و بخشی از زمان ارزشمند خود را برای این فعالیتها اختصاص داده‌اند.

زمینه های کاری جمعیت

جمعیت امام علی با توجه به ظرفیت بالای نیروی انسانی دانشجویی و داوطلب موجود خود، توانسته است زمینه‌های کاری‌اش را بسیار گسترده در نظر بگیرد و در هر موردی که جامعه هدفش به نحوی به یاری نیاز دارد، آن را تحت پوشش قرار دهد.

بر این اساس جمعیت تاکنون دامنه فعالیت خود را در زمینه‌هایی از جمله امدادرسانی در زمان وقوع حوادث و بلایای طبیعی، حمایت از کودکان کار و خیابان، کودکان محروم از تحصیل، کودکان بدسرپرست و بی سرپرست، کودکان بزه، کودکان دچار بیماری‌های خاص، کودکان آسیب دیده از فقر، اعتیاد و جنگ، خانواده ها و مناطق محروم، بانوان سرپرست خانوار، دختران بی‌پناه و فرار کرده از خانه، دختران آسیب دیده از تن فروشی اجباری، معضل کارتن خوابی و هر موردی که به انواع فقر از اقتصادی تا اجتماعی و فرهنگی مربوط شود، گسترده کرده است.

همچنین جمعیت امام علی توجه به مسئله حمایت از محیط زیست را به عنوان یکی از مسائل روز جهانی که باید توسط همه سازمان‌های مسئول مورد توجه قرار گیرد، در دستور کارهای خود دارد و تاکنون برنامه‌هایی را در راستای این هدف به اجرا در آورده است.